Nytt parkeringsutrymme

Kommentera
Vårt garage är sammanbyggt med snickarbod och gäststuga och på utsidan av den bygg-kroppen har det varit bara jord och ogräs. Ja kanske inte alltid förstås, men iaf nu den tid vi bott här :0) Hur som helst har området inte varit föremål för någon vidare skötsel. Inne i garaget har funnits en fuktskada och den har vi nu hittat grogrunden till.
 
Vattnet från hela byggnadens tak har lett ner genom ett stuprör som slutat rakt i backen intill husväggen vid garagets hörn! Hmmm inte bästa lösningen såklart... tung blöt och sur jord intill sockeln och väggen har nu schaktats bort. Bästa grannen har varit här och grävt med sina maskiner, grävt bort all jord som vi nu ersatt med grus. Dimensionen 0-18, sk vägg-grus. Under gruset en fibermatta från Byggmax för att hålla ihop samt verka som ogrässpärr.
 
Mannen har idag skottat/krattat ut allt grus och kvar att göra är att leda bort vattnet från huset med en förlängare till stupröret samt att lägga ytterligare ett lager med gårdsgrus längst upp.
 
Bonusen av jobbet blir att vi nu har ytterligare ett par parkeringsplatser och att det ser rent och fint ut intill garaget.