Vitt & Vitt & Vitt

Kommentera
Nämde att vi dragit igång ännu ett projekt va? Jag är så otålig och vill ha tusen saker på gång hela tiden. Mannen tycker väl kanske inte direkt alltid att det är toppenbra men det här projektet är han iaf lika drivande i som jag.
 
Husets 'storstuga' eller vad vi skall kalla det är ett enda stort hav utan väggar, där kök, tv-rum och vardagsrum samsas på en enda yta. Fräscht öppet och luftigt. Japp. Meeeen, en praktisk baksida är att det är svårt att avgränsa ytorna. Som nu t ex när vi målar taket. Då måste alla 100 kvadratmetrarna målas samtidigt och helst i samma färg. Eftersom väggarna också hänger ihop så behöver tapeterna passa överallt. Utöver detta praktiska dilemma så hade vi också ganska skilda åsikter om vad som skulle sitta på väggarna och i vilken färgskala.
 
Här kommer kompromissen: Väggarna målas vita! Kritvita, och vi låter möblemangen i respektive del ange någon slags färgton istället. Så fick det alltså bli och vi är på god väg nu. Taket är målat en ggn och väggarna i stort sett klara. Kvar är fönster samt tak- och golvlister. Vi har inte burit ut alla möbler utan istället flyttat runt på dem.
 
Har använt Nordsjös Bindoplast både på vägg och tak. Jättebra färg tycker jag. Lagom tjock så att den stannar kvar i roller och pensel vilket är särskilt viktigt när det gäller taket. Inte mycket spill alls och dessutom väldigt lätt att tvätta bort.
 
 
 
Originalbilder från Nordsjö´s site