Adjö då 2012

En kommentar
 
Oj sedärja då har vi redan landat ett par dagar in på det nya året, som brukligt så kör vi en liten årsredovisning. Roligt att läsa om några år om inte annat.
 
 
JANUARI 2012
Vår första jul i huset hade passerat i snabba ryck, det årets julhelg var extremt kort kalendermässigt. Stormen Gudrun satte sina spår och lämnade en stor tall precis framför dörren. Vi pustade ut och bestämde oss för att fälla alla träd i närheten av huset.
 
Vårt första projekt i huset satte fart. Först ut var den långa hallen där furupanelen tagit överhanden. Hallen blev vit och fick tapeter av dimgrå/lila.
 
 
FEBRUARI 2012
Spenderar mest hela februari med att skotta gården och taken. Det var länge sen vi hade så mycket snö i våra trakter och spaden går varm. En ärvd snöslunga från husets förre ägare dammas av och visar sig fungera förvånande bra.
Hallprojektet börjar bli klart, det blev många många varv med vit färg innan den mörka panelen gav med sig.
 
 
MARS 2012
Njuter av vad huset har att ge, mycket eldande i öppna spisen. Verkar också vara en flitens månad när det gäller projekt här hemma.
 
Nästa hall blir projekt nummer 2. Där åker de rosa tapeterna ner och upp kommer vita med grått mönster. Alla snickerier får ny färg, den rosa ersätts av: Vitt. Jovisst, mera vitt blir det.
 
 
Hinner oxå både börja och avsluta 2sovrumsprojekt. Vårt sovrum blir väggarna sandbeiga istället för sjukhusgula och garderobsdörrarna som varit aprikos-färgade får samma nyans som väggarna. Upp med en fondtapet bakom sängen och det känns genast lite mer som 'vi'.
 
 
 
Idas sovrum får vitt tak, vita snickerier samt en stor fondtapet med storstadskaos som motiv. Hon blir nöjd och möblerar om och gör fint.
 
 
 
 
 
APRIL 2012
Våren på väg och vi börjar längta till att få se vårt hem utan alla snö. Vi börjar använda uterummet lite försiktigt, värmer upp med infravärme och smider planer hur vi vill använda det i sommar.
 
Matrumsdelen av huset får sig en upp-piffning med nya tapeter, vitmålat tak och snickerier och vips så känns det som nytt.
 
 
 
 
 
 
MAJ 2012
Äntligen tinar snön upp och vi får börja ta oss en titt på hur vi har det egentligen. Allt eftersom snön tinar bort tinar små blommor upp här och var och vi inser att här har bott en trädgårdsintresserad familj tidigare. Jösses. Eftersom ingen av oss har gröna fingrar så börjar vi fundera hur det kommer se ut när allt börjar gro och behöver vård och kärlek. Det vimlar av pärlhyacinter, påskliljor och annat i rabatter och på gräsmatta. Fint såklart men hur ska det gå. Kratta kan vi iaf så vi sätter fart med det helt enkelt.
 
 
JUNI 2012
Sommaren börjar visa av sig även här i norr och projekt uterum startar. Mannen sågar och snickrar och vips så har vi ett jättemysigt uterum som vi under sommaren fortsätter inreda och piffa. Här spenderas många sköna timmar.
 
 
 
 
 
JULI 2012
Sommar sommar sommar. En flytbrygga byggs för vår lilla strand. Den åker i vattnet med lite gråt och tandagnisslan men guppar sen fint och passerar testet med 'Väl Godkänd'. Många är varven med gräsklipparen och vi får också vår avverkning av skogen beställd. I slutet av månaden åker den ner och vi får helt plötsligt en annan mycket ljusare tomt. Tomt, ovant men härligt!
 
 
AUGUSTI 2012
Uterummet används flitigt förstås och husets blå detaljer som vindskivor, fönsterfoder, socklar och dörrar målas blå. Eller de är redan blåa men behöver fräschas upp. Många timmar med pensel med andra ord.
Våra garagestolpar behöver få nya 'fötter' så det blir höstens projekt.
 
SEPTEMBER 2012
Garagestolparna var det ja, ett långdraget projekt som krävde större insats än vi trott och när vi ändå var igång med grävandet så fixade vi en större parkering intill garageväggen också.
 
OKTOBER 2012
Utesysslorna börjar ta slut, vi njuter av den sista möjligheten för den här säsongen att nyttja uterummet. Sover därute och vaknar med kall nästipp men helt utsövd. Fortsatt fixande inomhus börjar.
 
 
 
NOVEMBER 2012
Ett innefixar-race börjar nå sitt slut (nåja) och vi kan börja möblera igen. Har beställt både ny tv-soffa och ny köksmöbel och väntar tålmodigt. Taket i hela storstugan blir vitt, likaså väggar och snickerier. Många strykningar senare så känner vi oss nöjda.
 
Även köksdelen av huset får sig en omgång med pensel och tapet...
 
 
DECEMBER 2012
Julmånaden här här och vi tänker tillbaka på året som gått och hur mycket vi ändå hunnit med. Bra att ha i tanken när man känner sig full med lust att dra iväg och göra tusen saker till på en gång. Den vita snickrade väggen som kom  upp precis i slutet av förra månaden är vi särskilt nöjd med. Både att den var klar och att vi kunde hämta vårt nya köksbord lagom till första advent kändes finfint. Soffan kommer lagom till 3e advent. Det bloggas väldigt lite överhuvudtaget.
 
Julen kommer och går och helt plötsligt är året slut utan att vi hunnit med liksom.
Nu ser vi fram emot 2013 och nya härliga projekt att hugga tag i
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 n:

skriven

n