Årskrönika 2015

Kommentera
Ett helt år har passerat och det är dags att summera år 2015. Ofattbart så snabbt det går. Det är hur som helst kul att läsa igenom vad som hänt under året och sammanfatta det i ett blogginlägg så här.
 
Här kommer då husprojektens år 2015
 
 
JANUARI
Vi får en usel vinter, snömässigt. Lika usel som 2014 och vi liksom bara väntar hela tiden. Väntar och väntar. Ingen snö, ingen skid- eller skoteråkning. Knappt några promenader på isen heller eftersom där är just bara is. 
 
Trist månad. Här hemma så byter vi vattenpump och tycker att den bort hållit lite längre än ett par år. 
 
FEBRUARI
Längtar efter vår tidigt eftersom vi ändå saknar snö och det liksom inte tjänar något till att det är vinter. Hela tomten är praktiskt taget en isbana och vi halkar oss ner till och upp ifrån garaget. Vi går all-in på nya lampor och hittar bland annat jättefina sådana på favoritbutiken u.n
 
 
 
 
MARS
Lyckas få några fina vinterdagar helt plötsligt och oväntat. Är på dop i Frösö Kyrka och fick berättat några spökhistorier. Vi har också besök av norska gäster som lär oss äta rakfisk
 
 
 
APRIL
Vi firar påsken som var väldigt sent i månaden. En tur till Åkersjön med fiske, påsklunch i stugan och kolbullar på isen samt sen påskmiddag hemma med allsång i uterummet. 
 
Sanna och Andreas köper lägenhet i Trondheim och vi åker dit och hälsar på. Härligt att ha dem så nära. 
 
Jag startar också upp ett projekt här hemma: Gästrummet, eller Fredriks rum som vi kallar det, får lite bättre förutsättningar. Nytt på väggarna och ett fräsch golv som mannen lägger i ett huj. 
 
 
 
 
MAJ
Som traditionen kräver så kör vi såklart evighetsprojektet 'elda ris från hygget'. Vi eldar och eldar och sätter pris på den stora skillnad det ger. Så grönt och fint det blivit när vi slipper allt det gråa riset överallt. 
 
Sen startar ett sommarens projekt och vi börjar älta målarfärgsval, tusen kulörer och en massa huvudbry... Det blir många provmålningar innan vi tillslut kan enas.
 
Mannen lägger nytt och fint golv i uterummet. Blir jättebra och vi mer eller mindre flyttar ut som vanligt
 
 
 
 
 
 
JUNI
 
En riktigt kall och blåsig juni. Det växer inte direkt så att det knakar bland odlingarna här hemma. Växthuset skall rivas så det står tomt och övergivet. Vi försöker måla så mycket det går mellan kyla och regn
 
 
 JULI
Den lite grådystra starten på sommaren spiller över även i juli. Det är inte helt uselt, men med förra sommaren i färskt minne så saknas ändå de riktigt varma och solgassande dagarna. Vi badar t ex inte särskilt många gånger den här sommaren. Däremot gläds vi åt ljusa fina kvällar...
 
 
 
 
 
AUGUSTI
I Augusti grejar vi på med en del här hemma. Målar klart. Tvättar bort mossa från taken o planterar lite nya växter. Går på loppis och hittar fina grejor och drar till Turkiet för lite extra solsken innan det är dags att börja jobba igen. Verkstadsväggen får en ny prydnad där vi samlar favoritplatser
 
 
 
 
SEPTEMBER
Inga nya projekt inomhus, färdigställer sovrummet och förbereder oss mentalt för att uterumsperioden börjar dra mot sitt slut. Reflekterar över ängsligheten framförallt i inredningsvärldens bloggar, insta- och facebookflöden. Det ängligt tillrättalagda skeva speglingen av hus och hem.
 
 
 
 
OKTOBER
Hösten är här, vi drar till Trondheim och hänger med Sanna och Andreas. Vi åker på andra sidan Trondheimsfjorden och till den pyttelilla ön Tautra. En tråkig del av trädgården får en ny rabatt och förväntningarna skruvas upp rejält på hur det skall grönska och frodas där under nästa säsong  ;-)
Vi drar en sväng till hufvudstaden och hjälper Sandra och Dan att flytta till en ny och fin lägenhet.
Det börjar bli kallt och vi fyller på förråden...
 
 
 
NOVEMBER
November kommer och går utan nämvärd vinterkänsla. Det är grönt på marken och inte ens herr Frost tittar förbi. Myser mycket inne med tända ljus och lyktor. Hittar en ny och rolig liten presentbod i en by i närheten. Finaste finaste morbror går hastigt bort och tårarna tycks aldrig ta slut.
 
 
 
 
DECEMBER
Julmånaden med siktet inställt på att få så mycket snö som möjligt. Det misslyckas dock så på självaste julaftonen får vi nöja oss med några centimeter snö men iaf frostigt och vitt i träden.
Hela månaden är fulltecknad med massor utom hemma-pyssel. Vi landar hemma, eldar i öppna spisen, tänder mycket ljus och mår gott i soffhörnan emellanåt.
Julafton avslutas på sjukhuset för mannen som akut åter fick väldiga magsmärtor. Fortsättningen av julhelgen spenderar han där och blir tillsist av med blindtarmen innan han fick komma hem igen.
 
Årets julgran hämtar vi i Mattmar i ett hemligt förråd av finfina julgranar. Detta året toppar t om förra årets rekordfina så vi känner oss väldigt nöjda. Pyntad och fin står den ståtligt kvar ett tag till
 
Så var alltså 2015 slut och vi hälsar ett helt nytt år välkommen. 2016! Vi är nyfikna att möta dig!