Året som gått - 2017

Kommentera
 
JANUARI
Nytt år. Alltid lika spännande. Nytt ligger det där. År 2017. 
Startar upp vinterns projekt, 80-talsbadrummet skall ut och ersättas med något mer 'vi'. Firar namnsdag i stugan och väntar på snö. Väntar och väntar...
 
 
 
FEBRUARI
Månaden passerar snabbt, vi väntar och väntar på saker runt badrumsprojektet. Noterar att ljuset tydligt på väg tillbaka. Snart är det vår!
 
 
 
 
 
 
MARS 
Badrumsprojektet går trögt och vi blir otåliga. Drar till en spontan-tur till Östergötland för att hämta en bil och hinner hälsa på Östergötlandsfamiljen och senare Sandra, på vägen hem. Apropå Sandra, så börjar deras fina lilla fritidshus bli färdigt och vi ser fram emot att ha dem hemma mer framöver. 
 
 
 
 
 
APRIL
Slutspurt på vinterns långa badrums-projekt. Äntligen är allt klart och vi får inviga med bubblor. Piuu. Första gången på väldigt länge som vi drabbas av influensa. Bägge två. Ynkligt må jag säga. 
 
 
 
 
MAJ
Rabatter vaknar till liv och vi inser att vinterns brist på snö förmodligen tagit död på mycket i rabatterna. Rådjuren har nog hjälpt till lite xå. Utrummet värms upp och vi börjar njuta därute som vanligt. 
Åker en tur till Trysil och en sväng till Trondheim. 
 
 
 
 
JUNI
Sommar står för dörren och allt är sådär härligt ny-grönt och fräscht. Vi firar både konfirmation och student men framförallt väntas det på litet barnbarn och i slutet av månaden dyker hon upp. Lilla sötaste Noranda. Omöjligt att vänta så vi åker över till grannlandet för att få se en glimt. 
 
Sommarens projekt, utedusch, startar
 
 
 
 
 
JULI
Semester! Så härligt. Det byggs och grejas och blir tillsist en utedusch. I vårt pyttelilla trädgårdsland kan vi skörda rädisor och några ynkliga morötter. 
 
Svärmors fina lilla torp säljs med lite vemod men ändå en bra känsla för att huset kommer bli bebott. Visade sig att huset senare blev rivet  :-(
 
 
 
 
 
AUGUST
Uteduschen används flitigt, en förvaringsbänk i sovrummet blir till och vi åker en hel del båt, letar svamp och bär och tar långa cykelturer. 
 
 
 
 
 
 
SEPTEMBER
Odlingarna stannar av, chilifrukter skördas och tomatplantorna flyttar in. Mörkret smyger sig på och det blir allt tydligare att det är höst. Ny belysning över köksbordet fixas lite snabbt. Mannan isolerar taket i uterummet och det gör det lättare att behålla värmen även kyliga kvällar. 
 
En rabatt grävs ur och återplanteras med nytt. Får se resultatet till våren. Förväntar mig inga stordåd. En får se helt enkelt. 
 
 
 
 
 
 
 
OKTOBER
Hösten tilltar med stormar och murrigt väder. Vi njuter av uterummet så länge vi bara kan men stänger sakta ner därute. Innan månaden är slut har vi stängt helt. 
På tomten städar vi ihop allt som hör sommaren till. Stänger uteduschen, bär in altanmöblerna och plockar bort grillen. 
 
Samtidigt har vi som vanligt börjat mata fåglarna och de småfåglar som inte visar sig på hela sommaren dyker upp igen, tacksamma för lätthämtad mat. 
 
I slutet av månaden får vi gå på dop då lilla barnbarnet döps och Alsens kyrka fylls med fin sång för hennes skull <3
 
 
 
 
 
NOVEMBER
Det första barnvaktspasset på barnbarnet (ja, jag vet att det är mannens barnbarn, men jag tjuvåker lite och låtsas att hon är lite min xå). Vi åker till Trondheim och passar på lilla gumman medan hennes päron åker på en liten tripp. Det går fint och vi passar på att fin-fika lite i stan och promenera i vacker havsmiljö. 
 
Vi åker till Stockholm och förlustar oss. Går på museum, spännande äventyr, shopping samt äter och dricker gott. Avslutar helgen med ett besök på årets första julmarknad och Steninge slott. 
 
ÖFK spelar Europa-League-matcher och vi får gå på match i november. Kallt och jävligt men de spelar fenomenalt. Som vanligt  :-)  Samtidigt som det spelas fotboll på en arena så tävlas det i skidskytte på en arena alldeles intill. Jättekul. Världscupen i Biathlon startar  alltså i Östersund och det blir en del jobb med det. 
 
 
 
 
 
DECEMBER
Månaden börjar med att vi åker till Berlin och går på ÖFK´s match mot Hertha Berlin på Olympiastadion. Tror aldrig jag frusit så mkt i hela mitt liv, men supporter-marschen från ett Ölhak via pendeltåget och vidare in på stadion var så häftigt!
 
Utöver det så kusinpysslar vi i vanlig ordning, kör en Åslägds-frukost och granletardag, tar fram allt julmyspys och mannen tar fram sin Ernst-ådra och tillverkar ljuslyktor av is på löpande band. 
 
Roligast är nog att den här julen har vi haft massor av snö. Vitt, fint och pudrigt överallt. Som vi längtat. Senaste vintern med den här snömängden var vi nyinflyttade hit till Ytteråskogen.