Årskrönika - vi tittar tillbaka på 2016

En kommentar
Då har vi lämnat 2016 bakom oss och redan tagit några försiktiga steg in på 2017. På sin plats med en tillbaka blick tycker jag. Vad har hänt egentligen? Vad har vi gjort, och vad gjorde vi inte?
 
Det finns många sätt att sammanfatta året 2016 på. Kanske borde vi kommentera en del av de fasansfulla händelser som skakat världen i omgångar detta år. Eller så håller vi oss inom vår enkla lilla Husprojekt-värld och sammanfattar den i all enkelhet istället. Så får det bli.... Detta var vårt 2016
 
V I N T E R N  2 0 1 6
Vi har snö i lämplig mängd och lagom kallt. Tillsist. Det började inte helt lysande.
Året börjar på ett ledsamt sätt när svärfar hastigt och oväntat insjuknar och efter mindre än en vecka sedan stilla somnar in en iskall natt i mitten av januari. 
 
Här hemma smids lite hus-och-hem-planer, där tvättstuga och sovrum står på agendan. Ett recept på god middag hamnar på bloggen och Ida kör säsong i Sälen och har hemlängtan. Fixar en print som hemma-påminnelse att ha i sitt krypin i Lindvallen. 
 
 
 
V Å R E N   2 0 1 6
Ett mindre projekt prickas av. Ida´s sovrum här hemma får nytt golv. Ut åker en blå plastmatta och in kommer ett vackert mörkt golv med svart not. 
 
 
 
Påsken kommer och går, aningen mer snö än föregående år. Alldeles i slutet av våren, när vi börjar närmas oss tiden då vi vill se krokus i rabatten och höra vårglada fåglar tar vintern en ny vändning och fyller på med massor av ny snö i flera rejäla snöstormar.
 
Gläds åt att mannen köper oss en supersnygg klocka som är klockren på sin plats. 
 
 
Vår tradition av att elda, elda och elda ännu mera fortsätter vi såklart med. Massor av ris och gammalt gräs eldas och grönskan kommer snabbt som belöning. 
 
Precis när våren börjar ta slut och vi glimtar sommar så säljs det fina lilla torpet som är så förknippat med älskade morbror. Det plockas ihop och fixas för visning och det gör ont i hjärtat. Inte för att det säljs kanske, utan mest för det blir en så tydlig påminnelse om att vi inte kommer ses där mera. Inga fikastunder, inga grillkvällar eller hundpromenader över åkrarna  <3  <3  <3
 
 
 
 
 
 
 
S O M M A R E N   2 0 1 6
Startar sommarbestyren med att olja in altanen,  och fortsätter sen med att slutföra den målning som vi lämnade kvar från sommaren innan. Husets 'entresida' målas klar. 
 
 
Vi bygger xå en ny tvättställning och slänger bort den gamla fula torkvindan och tycker genast att det är roligare att hänga tvätt. Ungefär samtidigt tar en storm tag i flaggstången och lägger den snyggt raklång på backen. Snopet tittar vi ut och ser den knäckta stången. 
 
 
 
 
 
 
Senare delen av sommaren startar ett stort trädgårdsprojekt som innefattar en himla massa grus och sand och många timmars snickrande innan det börjar likna något. Ett nytt växthus tar form och vi jobbar och har kul, gör fel, rättar till, gör lite mer fel och rättar till igen. 
 

 
 
Utöver uteprojekten så får tvättstugan xå en make-over. Ut åker gamla bänkar och diskbänk a´la kommunförråd. Sen njuter vi en hel del av grillkvällar och härlig växtlighet xå. Sommaren 2016 var alldeles lagom på många sätt. Lagom varm och lagom ledig. Lagom lite mygg dessutom....
 
 
 
 
 
H Ö S T E N   2 0 1 6
 
Hösten är fulltecknad. Inte av husprojekt men av en massa annat. Vi drar till Stockholm och går på musikal, vi hänger i Trondheim och bor på hotell i omgångar och vi hinner xå njuta av uterummets härliga kvällar. Detta älskade uterum!
 
 
Ett inomhusprojekt hinns med och det är vårt sovrum som får en make-over. Vi river ut dörrarna på garderoberna och ersätter dem med draperier av linnetyg, målar måååånga lager färg i taket, sätter en trävägg och tapetserar om en vägg. Plötsligt har vi av en händels xå 'vänt' på sovrummet och ställer sängen på motstående vägg. 
 
Men helt plötsligt är hösten slut och vi börjar tänka advent och jul igen. Ännu ett år har gått. Vi får ganska tidigt en del snö och hinner glädas åt den innan den bryskt regnar bort och vi upplever ännu en december med blåis, regn och rusk. 
 
Natten mot julafton kommer dock snön och vi får en vit och fin jul trots allt. 
Slutet gott allting gott!
 
 
 
 
 
1 Pia:

skriven

Underbara Helen <3 Du skriver så härligt och borde göra det till ditt yrke tycker jag. Kram