Nytt projekt: Fixa stranden

Kommentera
Under hösten har vi startat upp ett nytt projekt hör hemma. Detta kommer vi behöva dela upp i mindre delar gissar jag men slutmålet är att stranden samt ytan mellan gräsmattan och strandkanten skall förenas på ett bättre sätt. Hittills har det varit lite skilda världar över det hela. 

En stor del av jobbet med gräsytorna är påbörjat och vi kan säga att minst ett del projekt är avklarat. 

Den stora ytan ner mot sjön har en gång varit betesmark men mest bestått av tovor och vildvuxet gräs/sly. Marken är mjuk och klarar inte tyngden av en modern traktor så därför hyrde vi in en kille med en mojäng anpassad för lite besvärliga ytor som vår, branta slänter och känsliga underlag. Fjärrstyrd grej och på ett kick hade han klippt hela ytan. 

Återstod x antal timmar av röjsåg och gräsklippning innan ytan nu är slät och fin. Förhoppningsvis grön och frodig nästa sommar. 

Utöver grönytan har vi hygget som är närmast gräsmattan där vi röjt och grejat för att låta gränsen mellan gräsmatta och grönyta mjukas upp. Själv är vi nöjda med resultatet som försiktigt förlänger gräsmattan så att den flyter ut mot hygget istället för att tvärt avgränsas. Det är svårt att tro att det stod mörk och tät skog precis utanför fönstren här tidigare. Det finns några få foton. Jag ska leta fram någon jämförelse framöver. 

Vidare i den här projektplan en finns ett bättre nyttjande av stranden och att en bra plats för båten skall finnas där, så detta blir som sagt ett långdraget projekt som lär trötta ut er 😎

På återhörande!