Varva upp

En kommentar
Söndag och slut på veckan. Haft en bra jobbhelg och nu är det dags att ladda om för en ny vecka. Det är också dags att varva upp en aning här hemma och ta tag i något roligt projekt.
 
Som vanligt är det fullt i huvudet av diverse och något av det rör två av våra sovrum och några andra rör tvättstugan. Jojo, en får se helt enkelt  ;-)
 
Tills dess kan jag lämna ett litet spår av ett superenkelt och gott recept.
 
Basen är en röra av:
5dl creme fraich
3dl grädde
1 dl soya
2 tsk sambal oelek
vitlök
 
Ovanstående räcker ungefär till 700 gram kött. Rör allt detta kallt.
 
Skiva lämpligt kött. Fläskfile, fläskytterfile, kyckling samt älgkött har vi testat här hemma och alla funkade lika bra. Lägg köttet i en ugnsfast form och slå över röran. Ställ in formen i kall ugn och ställ graderna på 150 grader och låt köttet vara där 1.5 timme eller tills köttet är genomstekt.
 
1.5 timmar räckte fint både på fläsk-, kyckling- och älgköttet....
 
Servera sen med sallad och pressad potatis t ex. Hela anrättningen blir väldigt mörk pga av soyan men skall såklart bli så. Jättegott. Starkt, gott och väldigt lättsamt!
 
Det går alldeles utmärkt att marinera köttet i röran, t ex över natten.... 
 
 
  
 
 
1 Camilla:

skriven

Det lät gott! Sparar för att prova! Ha en fin vecka!