Home Sweet Home

Lördagen var iskall och vi höll till inomhus och pysslade och piffade här hemma...
De hjärtan och iskristaller som jag köpte från Perfect Home strax innan hjul fick sin säsong förlängd och hänger nu på några nakna aspkvistar.

Den stora ljuslykan är också från Perfect Home och är något av en favorit.

Alla goda ting är 3

3 olika eldstäder på samma murstock. Alla vända åt varsitt håll i rummet. 1st vedspis, 1st öppenspis/kamin och 1st öppen eldstad. Perfekt!

Vintage

Gillar det gamla, använda, nötta och slitna. Kanske lite överdrivet mycket eftersom mannen lite oroligt är rädd att jag skall förvandla hemmet till en lada  :o)

För länge sen hittade vi en fäbodvall som rasat samman. Ett stort skafferi med otroligt vackert trä och några fick följa med hem.

Det har blivit vägghyllor och ett barbord. En av brädorna, en särskilt vackert ådrad och mörkt grå bräda har dock hängt med utan att riktigt ha hittat sin plats. Var väldigt nära att den åkte upp på väggen med ett gäng krokar för att tjäna som klädhängare i hallen. I sista stund avblåstes det, känslan att det skulle vara slöseri med något så vackert.

Nu har den fått en tillfällig plats som 'duk' på ett gammalt slagbord som vi har som köksbord. Slagbordet i sig är väldigt vackert åldrat och med sin nya duk blev det ännu mer vintage av det...

Projekt: Hall

Har legat lite i träda men nu har det strukits på mer färg och den avlånga mörka hallen känns alltmer ljus och bekväm.

Dubbeldörrarna mot kök och övriga huset är snart klara och taket har strukits två gånger men anar att det måste bli en tredje och kanske rentav också en fjärde. Det mörka träet lyser igenom

Tapetfunderingarna behöver bli realiserade, ryktas om rea hos en av färghandlarna i staden. Kanske blir en stadstur till helgen då. Innan det kan rullas upp några tapetvåder behöver det spacklas en aning också.

Tjohooo

RSS 2.0