Köksprojektet Avslutat

Då räknar  köksprojektet avslutat. Vi är jättenöjda och det känns som köket är helt nytt trots förhållandevis liten insats. Nu är det bara att raskt dra iväg på nästa projekt... eller jag först kanske trädgårdsmöblerna måste målas klart, men sen efter det, DÅ  :-)
 
 

Återbruk

Återbruk är ju lite inspirerande, saker som får nytt liv i ny form, antingen precis som de är eller omgjorda till nya ändamål...
 
Här har vi tidningsfack som fått nytt liv som förvaring till bords-tabletter/servetter, ni vet såna att ha under tallriken osv
 
 
 

Leilas Frökex

 

 

 

Dessa frökex är superlätta att göra och verkligen goda. Jag lägger till lite extra salt och tycker att de blir ännu godare kex. Ett tips är att pensla olja på bakplåtspapperet samt att pensla olja på ytterligare ett bakplåtspapper, lägga det på 'degen' för att kunna kavla eller trycka ut allt utan att det fastnar i papperet.

 

Lycka till!

 

 

  • 200 g solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl vallmofrön
  • Flingsalt

 

Gör så här

 1.Sätt ugnen på 160 varmluft.

2.Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.

3.Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.

4.Strö över vallmofrön och lite flingsalt.

5.Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.

6.Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

 

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar.

Brödet är också helt glutenfritt!

 

Trädgårdsmöbel-piff

Vår gamla trädgårdsmöbel behövde lite värme och kärlek så jag tog och målade dem. Fick bli svarta till färgen (tidigare mörkt brun, respektive teak-färgade) för att det skulle matcha hörnsoffan vi köpte när vi invigde altanen förra året.
 
Sagt och gjort, har målat ute och vi har inte haft jättevarmt här men jag hoppas det räcker för att det skall räknas som OK torkväder trots allt
 
Annars: jag går i funderartankar och hjärnan snurrar runt med ideer på hur jag skulle kunna fixa fint och snyggt runt altanen. Inte riktigt klar direkt men tänker iaf att jag skall börja runt trappstegen. Kanske några plattor offerdals-skiffer samt lite kullersten som dekoration?
 
Hur är det för er när något skall planeras? För mig börjar det med en känsla om att  'här borde något göras...' typ. En känsla som inte direkt berättar exakt vad eller hur något skall göras, bara att det inte känns OK. Det är något som är felande, något som saknas eller något som är i oordning. När och hur jag skall komma vidare avgörs oftast sen av småsaker, som t ex en särskilt pryl som skall stå någonstans eller en function som skall lösas... efter att det är avklarat brukar 'lullet' runtomkring liksom bara komma av sig själv. I bara farten liksom.
 
Det är det jag väntar på nu, det där 'lilla' avgörande alltså  :-)
 
 
 
RSS 2.0