Då räknar  köksprojektet avslutat. Vi är jättenöjda och det känns som köket är helt nytt trots förhållandevis liten insats. Nu är det bara att raskt dra iväg på nästa projekt... eller jag först kanske trädgårdsmöblerna måste målas klart, men sen efter det, DÅ  :-)
 
 

Köksprojektet Avslutat

Kök Kommentera
Då räknar  köksprojektet avslutat. Vi är jättenöjda och det känns som köket är helt nytt trots förhållandevis liten insats. Nu är det bara att raskt dra iväg på nästa projekt... eller jag först kanske trädgårdsmöblerna måste målas klart, men sen efter det, DÅ  :-)
 
 
Återbruk är ju lite inspirerande, saker som får nytt liv i ny form, antingen precis som de är eller omgjorda till nya ändamål...
 
Här har vi tidningsfack som fått nytt liv som förvaring till bords-tabletter/servetter, ni vet såna att ha under tallriken osv
 
 
 

Återbruk

Små detaljer här och var Kommentera
Återbruk är ju lite inspirerande, saker som får nytt liv i ny form, antingen precis som de är eller omgjorda till nya ändamål...
 
Här har vi tidningsfack som fått nytt liv som förvaring till bords-tabletter/servetter, ni vet såna att ha under tallriken osv
 
 
 
 

 

 

Dessa frökex är superlätta att göra och verkligen goda. Jag lägger till lite extra salt och tycker att de blir ännu godare kex. Ett tips är att pensla olja på bakplåtspapperet samt att pensla olja på ytterligare ett bakplåtspapper, lägga det på 'degen' för att kunna kavla eller trycka ut allt utan att det fastnar i papperet.

 

Lycka till!

 

 

  • 200 g solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl vallmofrön
  • Flingsalt

 

Gör så här

 1.Sätt ugnen på 160 varmluft.

2.Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.

3.Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.

4.Strö över vallmofrön och lite flingsalt.

5.Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.

6.Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

 

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar.

Brödet är också helt glutenfritt!

 

Leilas Frökex

Att äta och dricka Kommentera
 

 

 

Dessa frökex är superlätta att göra och verkligen goda. Jag lägger till lite extra salt och tycker att de blir ännu godare kex. Ett tips är att pensla olja på bakplåtspapperet samt att pensla olja på ytterligare ett bakplåtspapper, lägga det på 'degen' för att kunna kavla eller trycka ut allt utan att det fastnar i papperet.

 

Lycka till!

 

 

  • 200 g solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl vallmofrön
  • Flingsalt

 

Gör så här

 1.Sätt ugnen på 160 varmluft.

2.Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.

3.Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.

4.Strö över vallmofrön och lite flingsalt.

5.Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.

6.Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

 

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar.

Brödet är också helt glutenfritt!