Bryggprojektet

Det lilla projektet från förra sommaren som stannade av eftersom vi inte hittade någon båt som passade till den har återupptagits i viss mån nyligt. Ett antal rör har slagits ner i botten och bryggorna har hittat ner i sjön.
 
Där ligger de nu och väntar på fortsättningen som börjar med en land-spång eller vad vi skall kalla det. För att smidigt ta sig mellan flytbryggorna och land...
 
Annars är det snart semester och vi har haft det jättevarmt och skönt ett tag nu. Badar och klipper gräset, vattnar blommor och rensar ogärs. Ungefär på det viset  :-)
 
 
 

Morsdag...

Kolla vilken absolut bedårande lampa jag fick av mina fina tjejer på morsdag. Det är en gammal tratt som fått nytt liv igen. Ääälskar den och klurar nu på var den skall hänga. Första tanken var köksbänken, men det projektet har fastnat och står helt stilla och innan det är omgjord kommer den här pjäsen inte till sin rätt så därför klurar jag vidare på det... för tillfället hänger den ovanför bordet i uterummet
 
 
 
 
Lampan kommer från danska TradeMark Living och är inköpt på en jättetrevlig inredningsaffär här i Östersund som heter UN Interiör som är väl värd ett besök. Finns du inte i närheten av Östersund så kan du kika in i deras webshop, så mycket häftigt/fint/roligt!
 

Eliminering

Ett mikro-projekt påbörjades och avslutades under ett par timmar igår kväll. Runt flaggstången har det förmodligen varit en ståtlig rabatt någon gång i tiden. På Gustav Vasas tid antagligen, för nu syns bara rester, några stenar och några blomstjälkar utan blommor...
 
Gjorde slag i saken och grävde bort resterna av planteringen samt ytterligare en mindre yta grästorv strax runtomrking och fyllde sedan på med grus.Voila!
 
Den ska få ligga till sig lite, grus-ovalen, så kanske jag kan bestämma om det skall finnas en 'ram' runt den av mindre stenar eller om den skall få vara klar. Ja, saknas lite grönt i krukor och kanske aningens mer piff-detaljer. Vi får väl se...
 
 
 
 
 
 

Fjorton ton

Ni minns att vi i höstas fixade med garagestolparna va? Ett betydligt mer omfattande projekt än vad det till en början såg ut att vara. Många kvällar, mycket betong och ett antal svordomar senare så stod de iaf där igen. Garagestolparna. När traktorer och gubbar som kan köra sådana ändå var i farten passade vi också på att röja undan längs garageväggens utsida och fick på så sätt en extra parkeringsyta.
 
Efter stök och bök kring allt ovanstående så har ytan saknat grus här och var och sett allmänt skabbig ut vilket vi nu åtgärdat. När vi kom hem igår hade beställningen landat.
 
En himla massa grus och vi har TUR som har en snäll, trevlig och hjälpsam granne att fråga om hjälp. Det gick på ett huj för honom att fördela ut allt så att vi (läs: mannen) kunde skotta ut och sedan kratta ut finliret.
 
Nu är det fint igen  :-)
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0