Jamen här har vi det då, vi blottar husets mest kaosartade del. På andra plats ligger tvättstugan för övrigt. 
 
Detta är inte direkt någon bild tagen ur en heminredningstidning eller fancy inredningsblogg. Nä, rakt från vår bistra verklighet här hemma. Detta är rummet som huserar allt som vi inte hittar plats för någon annanstans bland annat.
 
Här finns egentligen plats för ordning och reda, två skrivbordsytor med lika många datorer, massor av hyllor och lådhurtsar. Tror ni att någon, någon gång sitter här och gör något kreativt? Nix. Har aldrig hänt.
 
Planer finns, var lugn för det  :-)  Jag återkommer...
 
 

Inte direkt publicerbart

Kontoret En kommentar
Jamen här har vi det då, vi blottar husets mest kaosartade del. På andra plats ligger tvättstugan för övrigt. 
 
Detta är inte direkt någon bild tagen ur en heminredningstidning eller fancy inredningsblogg. Nä, rakt från vår bistra verklighet här hemma. Detta är rummet som huserar allt som vi inte hittar plats för någon annanstans bland annat.
 
Här finns egentligen plats för ordning och reda, två skrivbordsytor med lika många datorer, massor av hyllor och lådhurtsar. Tror ni att någon, någon gång sitter här och gör något kreativt? Nix. Har aldrig hänt.
 
Planer finns, var lugn för det  :-)  Jag återkommer...
 
 
 

I växthuset är det nu överfullt av tomat-, gurk-  samt basilikaplantor och sockerärtor. Några tomater och några gurkor är strax klara och sockerärtor ätes dagligen....

Odlingarna

Utomhus En kommentar
 

I växthuset är det nu överfullt av tomat-, gurk-  samt basilikaplantor och sockerärtor. Några tomater och några gurkor är strax klara och sockerärtor ätes dagligen....
Bärtiderna är här och jag har testat ett par 'inläggningar' som jag inte testat tidigare. Blåbärssnaps, Hjortronlikör samt Jordgubbslikör skall det bli av testerna hoppas jag.
 
Blåbärssnapsen är helt enkelt bara gin och blåbär, testade både att mosa bären och att lägga i dem hela. Färgen blev densamma, det tog dock några dagar innan de hela bären gav ifrån sig lika mycket färg som de mosade gjort. 2 delar sprit och 1 del bär är fördelningen och i ärlighetens namn så smakar det inte mycket blåbär. Det är mest den härliga färgen som gör snapsen lite rolig.
 
Hjortronlikören är godare. Den smakar verkligen hjortron och aningen vanlij redan nu men skall stå minst ett par veckor till innan den skall vara klar. Lika delar hjortron, rom och socker och sedan lite vaniljpulver rörde jag ihop och det skall stå ca 4 veckor innan det silas av och hälls på nya flaskor. Tror att välja rom som spritsort möjligen var ett misstag. Den smakar ju en del av sig själv så det kanske varit bättre med en mer neutral spritsort.
 
Sist är jordgubbslikören som saknas på bild men som fått jättehärlig färg. Recept enligt hjortronlikören men jag bytte ut lite av romen mot vermouth. Tjuvsmakat och det är gott redan nu men skall också stå i 4 veckor. 
 
 

Hemgjort

Att äta och dricka Kommentera
Bärtiderna är här och jag har testat ett par 'inläggningar' som jag inte testat tidigare. Blåbärssnaps, Hjortronlikör samt Jordgubbslikör skall det bli av testerna hoppas jag.
 
Blåbärssnapsen är helt enkelt bara gin och blåbär, testade både att mosa bären och att lägga i dem hela. Färgen blev densamma, det tog dock några dagar innan de hela bären gav ifrån sig lika mycket färg som de mosade gjort. 2 delar sprit och 1 del bär är fördelningen och i ärlighetens namn så smakar det inte mycket blåbär. Det är mest den härliga färgen som gör snapsen lite rolig.
 
Hjortronlikören är godare. Den smakar verkligen hjortron och aningen vanlij redan nu men skall stå minst ett par veckor till innan den skall vara klar. Lika delar hjortron, rom och socker och sedan lite vaniljpulver rörde jag ihop och det skall stå ca 4 veckor innan det silas av och hälls på nya flaskor. Tror att välja rom som spritsort möjligen var ett misstag. Den smakar ju en del av sig själv så det kanske varit bättre med en mer neutral spritsort.
 
Sist är jordgubbslikören som saknas på bild men som fått jättehärlig färg. Recept enligt hjortronlikören men jag bytte ut lite av romen mot vermouth. Tjuvsmakat och det är gott redan nu men skall också stå i 4 veckor.