Projekt: Tvättstuga

Ett miniprojekt är startat. Tvättstugan skall bli av med all furu. Härmed förklarar jag projektet för startat...
 
En bild från verkligheten, den krassa verkligheten. Orkade inte bry mig om att städa ihop 'joxet' så ni får stå ut med det  :-)

Post

Har fixat ett par post-fack här hemma. Vet inte hur det är hos er men här blandas viktiga brev, räkningar, tidningar och reklam i en enda hög på ett skåp i köket. För att råda bot på kaoset har jag fixat ett par postfack att lägga brev och räkningar i. En för mig och en för mannen...
 
En 'ärvd' gammal bit trä, ett par zink-krukor inköpta hos Buketten, ett par rediga klockspikar och lite vit färg. Klart

Gammal och nött, trött och slitet

 

Dagens mest oväntade...

Promenadtur i grannbyn idag, svängde förbi hos mamma och pappa som höll på att städa på 'hjälln' (jämtska för ladugårdens loge/övervåning/höskulle för er ej invigda ). Det var i grevens tid visade det sig, där höll det på att stryka med både det ena och det andra. Satte stopp för det och sorterade ut lite grejor direkt, massor med fina bra-att-ha-grejor som var nära att hamna på soptippen.... Några fick hänga med mig hem direkt andra får vänta på nästa släpvagns-skjuts till Ytterån  :0)
 
 
 

Vårstädningen har startat

Snön tinar i rasande fart.... så snabbt att alla diken och dikestrummor inte hinner med. Skulle kunna bli översvämningar här och var runt gården.
 
Jag har iaf börjat elda ris efter avverkningen.... Det känns som ett evighetsjobb men skönt att ha börjat iaf. Hoppas på att marken kan 'repa' sig så pass mycket att det hinner bli grönt och fint närmast huset
 

Thailänds Biffsallad

Premiär för middag i uterummet idag. Solen ligger på och det blir fort varmt. För varmt. Dags att skaffa markiser eller annat ljusskydd kanske?
 
Nåja, dagens middag var en Thailändsk Biffsallad som jag åt för första gången alldeles nyligt på en personalresa. Jag hittade inte exakt det recept vi använde de men hittade ett snarlikt hot Allt Om Mat
 
Jättefräscht och supergott är det. Vi kompletterade med nudlar och lite ruccola-sallad vilket blev helt perfekt. Vår lokala ICA-butik hade inga färska örter idag så både mynta och koriander blev torkade. Jag lade dem i blöt tillsammans med 'såsen' en stund och det funkade fint. Smaken kom fram och gjorde sitt iaf.
 
originalbild lånad hos Allt Om Mat (länk enligt ovan)

Zink

Sprang på ett par finfina hyllor i zink på den lokala gardinaffären här i närheten. Textilen i Krokom heter stället och där finns minst av allt gardiner. Det finns massor av fint och damen som äger butiken är bra på att skylta så det är sällan man går in där och sen kommer ut tomhänt.
 
Nåja, den här gången följde som sagt ett par zink-hyllor med hem och idag har de fått komma upp på väggen också....
 
På hyllan står en ståltrådstupp som fått dispens på att stå framme trots påsk-temat på den. Den kommer också från Textilen men är inköpt för flera år sedan. Tavelramen fick en liten bit tapet för att komma i stämning och den lilla krukan med en konstgjord variant av 'Plättar på tråd' är köpt hos Otto & Emma som xå är en toppen-affär och precis helt i min stil när det kommer till inredning
 
Jamenungefär så, i övrigt så här den här söndagen gått åt till fönsterputsning och gardinbyte men det nämner vi inte mer än så. Tråk.   :-)
 
RSS 2.0