Introduktion

Får jag lov att introducera ett paradis. En aldrig sinande källa till vila och ny energinivå i batterierna. Klingervattnet! 
 
 
 

Etablering av fiskodling i Storsjön

Vi bor precis intill Storsjöns strand och precis i området finns nu planer på att etablera en större fiskodling. Ganska naturligt har det snabbt bildats två läger. Ett för och ett emot. Svart eller vitt.
 
Jag är intresserad av gråskalan däremellan, den neutrala faktabanken som varken färgas av kommersiella intressen eller av privata markägar-intressen.
 
Det verkar inte helt lätt av flera anledningar säkert, kanske främst för att det inte finns så många stora fiskodlingar i insjöar att jämföra med, kanske också för att viljan att ordentligt ta reda på fakta om vad detta kan innebära inte finns?
 
Miljö-aspekten är min utgångspunkt och det är utifrån den jag tycker att det saknas relevant beskrivning och dokumentation. Vad händer med Storsjöns vatten och intilliggande vattendrag? Vilken betydelse har den stora mängd foder som släpps i vattnet för annat levande i sjön både på land och i vattnet? Några av funderingarna...
 
Det nybilda företaget heter Bright Water Fish Sweden AB och på Krokoms Kommuns hemsida finns den Miljökonsekvensbeskrivning som gjorts av företagets representant Jussi Kähäri.
 
Någon med erfarenhet av något liknande eller av fiskeodlingar överhuvudtaget?

Citron och Basilika

Gillar

Jag gillar den om möjligt utdöende trenden med texter. Underfundiga, kloka, roliga och varför inte kluriga.
 
Den här texten på en canvastavla med ruggigt och slitet intryck fick jag i födelsedagspresent. Gillar den jättemycket!
 

Alternativ

Den mörkrädda personen i huset (jag) har idag skapat ett alternativt vedförråd i uterummet. Det ordinarie vedförrådet ligger aaaalldeles för mörkt till.
 
Nöjd har jag nu eldat några famnar ved hämtade från det nya förrådet  :0)
 
 
 
 

Finurligt

Den här finurliga prylen fick jag i födelsedagspresent av mellan-dotter. Lättsamt och enkelt. Premiärgrillat korv i den idag. Finns hos Clas Ohlson
 
RSS 2.0