Viktig kampanj

Bråda tider! Om man glömt bort att fylla på godsaker en dag så sticker de direkt över till grannen. Nu gäller det att övertyga dem om att komma tillbaka hit igen.
 
Bästa maten, mesta maten, häftigaste tillbehören och bästa öppettiderna. Några annonser, kanske en flash i morrontidningen och möjligen någon affisch. Japp så får det bli!
 

Knastrar och sprakar

Jahaja då var det söndag igen. Slut på helgen med andra ord. Här har det målats på både längden och bredden och slutmålet börjar uppenbara sig. Kvar just nu är ett varv i taket samt golvlister. Golvlisterna är målade en ggn i somras men blev kvarglömda  ute en fuktig kväll så de behöver ett par varv till med penseln. Hoppas att det blir avklarat under veckan som kommer.
 
Sen rakt in i nästa projekt: Köksväggarna. Tjohoo, de e bara å köra vidare utan att stanna upp   :-)
 
Nu ikväll vilar vi oss i form. Många tända ljus överallt och sprakande brasa i öppna spisen sprider en skön söndags-manjana i huset.
 
Trevlig kväll alla!
 
 

Genväg

Börjar bli tjatigt nu med all vit-målning. Både i verkliga livet och här på bloggen. Vitt, vitt och vitt. Ett jädra tjat helt enkelt. Vi börjar se ljuset iaf. Väggarna är helt klara och taket också i stort sett. Kvar är en hel del ändå. Bland annat alla nittonhundra spröjsen.
 
Guuuud vilket hopplöst målar-pill för att inte kludda in på spröjsens övriga sidor som var tänkt att få behålla sin utomhusblåa färg. Kändes jädrigt drygt, det är 3-dubbelfönster och ett trippelfönster så totalt 9st spröjs bara i tv-rumsdelen av huset. Pust.
 
Men.Då.Fick.Jag.En.Idé  :-D
 
Kom på att stöppeln som jag använde för att stöppla träd-schablonen i förra inlägget skulle ju kunna fungera även här. Sagt och gjort. Fram med den och vitfärgen och kör igång! Tjohoo vad lätt allt går nu, inget spill, inget kladd och jättelätt att måla bara där det är tänkt. Toppen verkligen!
 
 

Snabb-pyssel

Ett strandfynd, driv-ved med härlig grånad och lagom 'mjuk' i formerna. Lite vit- och lite svartfärg och en schablon. Några minuter. Klart  :-D  Behövdes inte ens tålamod. Förträffligt snabb-pyssel
 
 
Snabbt och lätt att göra... kanske ska jag förfina träddetaljerna för hand med en tunn pensel, kanske inte. Kanske ska den kompletteras med någon text, kanske inte. Den behöver liksom ligga till sig först så får jag se vad som händer med den sen.
 
Schablon från Panduro, Automn Tree 39 kr och den kommer jag använda fler gånger

Höstpyssel

 
Söndagen börjar ta slut och vi slöar i soffan med värme från en sprakande kamin. Härligt! Kaminen är för höst och vinter vad uterummet är för vår och sommar. Hemtrevnad!
 
Här har höstpysslats idag. Ljung, enris samt mossa och annat grönt står här och var i krukor på gården. Trevligt, hemtrevligt och vackert hoppas jag.

Nytt parkeringsutrymme

Vårt garage är sammanbyggt med snickarbod och gäststuga och på utsidan av den bygg-kroppen har det varit bara jord och ogräs. Ja kanske inte alltid förstås, men iaf nu den tid vi bott här :0) Hur som helst har området inte varit föremål för någon vidare skötsel. Inne i garaget har funnits en fuktskada och den har vi nu hittat grogrunden till.
 
Vattnet från hela byggnadens tak har lett ner genom ett stuprör som slutat rakt i backen intill husväggen vid garagets hörn! Hmmm inte bästa lösningen såklart... tung blöt och sur jord intill sockeln och väggen har nu schaktats bort. Bästa grannen har varit här och grävt med sina maskiner, grävt bort all jord som vi nu ersatt med grus. Dimensionen 0-18, sk vägg-grus. Under gruset en fibermatta från Byggmax för att hålla ihop samt verka som ogrässpärr.
 
Mannen har idag skottat/krattat ut allt grus och kvar att göra är att leda bort vattnet från huset med en förlängare till stupröret samt att lägga ytterligare ett lager med gårdsgrus längst upp.
 
Bonusen av jobbet blir att vi nu har ytterligare ett par parkeringsplatser och att det ser rent och fint ut intill garaget.
 
 
 
 

Projekt: Vardagsrum/TVrum

    

Vitt & Vitt & Vitt

Nämde att vi dragit igång ännu ett projekt va? Jag är så otålig och vill ha tusen saker på gång hela tiden. Mannen tycker väl kanske inte direkt alltid att det är toppenbra men det här projektet är han iaf lika drivande i som jag.
 
Husets 'storstuga' eller vad vi skall kalla det är ett enda stort hav utan väggar, där kök, tv-rum och vardagsrum samsas på en enda yta. Fräscht öppet och luftigt. Japp. Meeeen, en praktisk baksida är att det är svårt att avgränsa ytorna. Som nu t ex när vi målar taket. Då måste alla 100 kvadratmetrarna målas samtidigt och helst i samma färg. Eftersom väggarna också hänger ihop så behöver tapeterna passa överallt. Utöver detta praktiska dilemma så hade vi också ganska skilda åsikter om vad som skulle sitta på väggarna och i vilken färgskala.
 
Här kommer kompromissen: Väggarna målas vita! Kritvita, och vi låter möblemangen i respektive del ange någon slags färgton istället. Så fick det alltså bli och vi är på god väg nu. Taket är målat en ggn och väggarna i stort sett klara. Kvar är fönster samt tak- och golvlister. Vi har inte burit ut alla möbler utan istället flyttat runt på dem.
 
Har använt Nordsjös Bindoplast både på vägg och tak. Jättebra färg tycker jag. Lagom tjock så att den stannar kvar i roller och pensel vilket är särskilt viktigt när det gäller taket. Inte mycket spill alls och dessutom väldigt lätt att tvätta bort.
 
 
 
Originalbilder från Nordsjö´s site  
 

Sovrums-makeover

En gammal lampa, okänt ursprung, berikades med lite vitfärg och original-lampskärmarna stylades med lite spetskant som helt enkelt bara är knuten med ett sidenband och går alltså lätt att plocka bort om jag får någon ny idé och det får jag ofta. Nya idéer alltså. Kanske lite för ofta om ni frågar Roffe  ;-)
 
Ett par IKEA-ramar som trotjänat länge och som huserat både diverse planscher och bibeltexter (ihopknycklade texter från en gammal bibel intryckta i ramen) fick nytt liv med lite färg. Än en gång vitt  :-) och några tapetrester från fondväggen bakom sängen som bakgrund.
 
Tapeterna är från Rusta och heter Atrium Turkos Blomma
    

Samling

Fredag igen och minst en sovmorron i sikte  :-)  Det skall bli skönt förstås. Varvar nog upp imorron med lite mer målning. Återkommer senare om detta projekt som vi redan smygstartat.
 
Av resterna från en trasig ljuslykta har jag skapat ett litet krypin för några vackra och mjuka stenar från Greklandssemestern tidigare i höst. Vackert blickfång...
 
Ha en trevlig helg!
 
 
RSS 2.0