Missvisande

Blåsig lördag och jag har precis testmålat de två kulörer som vi stod och valde mellan. Men alltså, ingen av dem är i närheten av hur det såg ut när jag testade på Alcros test-sida. Antingen är det något som är fel med de färger vi fått i test eller så är sidan väldigt missvisande.
 
Nä, detta blev helt fel, nu blir det till att leta på nytt...
 
 
 

Åskmoln

Provfärger är införskaffade och i helgen hoppas jag kunna göra några testytor så att vi har något att jämföra med. Färger på stora ytor är svårt att bilda sig en uppfattning på tycker jag.
 
Har laddat upp foton på huset i diverse test-applikationer på nätet bland annat alcro´s. Den färg om i ena stunden verkar helt perfekt blir en helt annan och kanske inte fullt så perfekt stunden senare.
 
Nu kör vi på Alcro´s A 130 Åskmoln och AF 152 Granit och  hoppas på att någon av dessa är precis vad vi tänkt oss  :-)
 
 

Sus och dus

När vi flyttat hit så var bland det första som jag lade märke till var ljudet från sjön som var så markant annorlunda mot 'hemma' i byn där vi bodde tidigare. Vi bodde precis vid sjön då xå men ljudet här är högre och.. annorlunda. Kan inte förklara det bättre.
 
Här låter det om sjön  hela tiden även då det inte tycks blåsa, och vid de tillfällen då det dessutom faktiskt blåser så uppstår ett nästan hotfullt och kusligt ljud...
 
Jag har inte direkt tänkt på det där ljudet på länge men ikväll när jag kom hem så var det så tydligt här. Det där ljudet...
 
 

Sommarblomster

En av de fina grejorna med vår som går mot sommar är alla blommor, eller växter överhuvudtaget som blir tillgängliga. Varje år drömmer jag om den där superinredda trädgården med perfekt anpassade ytor där dessa exakt utprövade växter fullkomligt svämmar över. Naturligtvis helt utan ogräs eller ohyra... 
 
Inte riktigt där än. Så jag köper lite fägnad på ICA under tiden. Den här fjärilsljungen tycker jag är förnämlig och det går att få den att blomma mer eller mindre hela sommaren. Står det iaf på den lilla 'pilen' som sitter nerstucken i jorden. Det står också att den skall ha jämn bevattning. Ungefär där anar jag att det där med 'hela sommaren' trots allt kommer bli lite mer avgränsat. Siktar på någon veckas blommning iaf... Nåja, den är jättefin att se på och utöver det så doftar den sådär mormors-aktigt; l
 
ugnt, välkänt, tryggt och mysigt liksom
 
Fjärilslavendel...

Golv

Idag har vi regn-och-rusk-söndag här i Ytteråskogen. Mannen har ihärdigt jobbat hela dagen med att lägga nytt golv i uterummet. Blev så fint!
 
Dessvärre har jag inga riktigt tydliga bilder av hur det såg ut tidigare men hittat en bild som får duga. Plastmatta i matt vit/beige färg och den hade definitivt sett sina bästa dagar. Skarvar som gått upp samt skador lite varstans. Vit plastmatta i ett rum som domineras av grova väggar i trä. Naeeej....
 
Kolla vad fint det blev  :-)
 
 
 
 

Fönsterfint

I takt med att vårljuset börjar sippra igenom de vintersmutsiga fönstren så sipprar det också fram inspiration till nya projekt. 
 
Förra sommaren målade jag fönster i parti och minut om ni minns?. Kvar är fönstren på uterummet som jag velade lite i huruvida de skulle målas något vitt på dem eller inte. 
 
Efter lite funderingar och tejpspröjs som jag testa med så lutar det åt att fönstre blir vita närmast glaset samt att de skall få en variant av spröjs upptill. Syftet med spröjsen är att få fönstret att verka aningen mindre och inte så så 'skyltfönster-aktiga' ut. 
 
Japp, då är det bara att invänta varmare dygnsgrader och sen leta fram penslarna och dra igång igen... piuuu
 
 
 
 
 
 
 

Vårbruket uppstartat

Snön är borta och eldningsperioden har startat. Vi städar upp på hygget närmast huset. Det gröna kommer snabbt fram och man blir förvånad vilken växtkraft det finns. 
 
Det är dags att sätta skogsplant och vi börjar förbereda oss på att dra igång det jobbet. Aningen tjäle kvar i marken här och var så än är det några veckor kvar. 
 
 
RSS 2.0