Strålande

Blev av en kollega rekomenderat detta skurmedel som jag nu testat lite här och var. Är jättenöjd. Produkten heter Fix-Universal och finns att beställa på deras site. Har inte sett att någon butik sålt den.
 
 
 
Diskbänken blir skinande ren, spishällen samt badrumsporslinet också. Det bästa är att den så lätt får bort kalk som vi har en del av här hos oss. Verkligen nöjd!

Nytt litet utomhusprojekt

 
Kolla här, detta är en plats på baksidan av vårt hus, eller egentligen framsidan utifrån var man går in men vi är aldrig på denna sidan huset så därför blir det 'baksidan'.
 
Svårt att gilla vad ni ser va? Förjädra tråkigt och oinspirerande. Då gör vi  något åt det då eller hur? Japp... återkommer  :-D
 
 

Oklart

Fick i höstas ett par spegeldörrar av mamma och pappa. Eller snarare jag räddade dörrarna från att hamna på tippen i någon slags höststädning som pågick hos föräldrarna. Piuuuu... vilken tur.
 
De var från början tänkt att åtminstonde en av dem skulle bli skrivbordsyta på kontoret men visade sig vara på tok för tunga för pallarna men också aningen för stora.
 
I garaget har de nu stått och jag har kikat på dem och haft några ideer om hur de skall användas. Idag satte jag en av de planerna i rullning.
 
Plan1 är att en av dörrarna skall hängas upp på väggen här inne, lagomt luggslitet utseende och sen skall jag skriva en text på den har jag tänkt (longitude samt lattitud-anvisningar för den här platsen t ex). Det finns ett par platser där det skulle kunna funka. Om plan 1 inte verkar vara en bra idé trots allt så träder direkt plan 2 i kraft. Då får dörren tjäna som sang-gavel för sängarna i gäststugan.
 
Plan 1 är nu under bearbetning och i testfas kan man saga. Jag har skrapat av hjälpligt med färg, vilket gick skitmycket lättare än jag tänkt och den är tvättad och inburen. Nu får den stå härinne på dessa två olika platser en stund åt gången för att kunna 'känna' om det kan funka. Ser direkt ett par grejor som måste fixas alldeles oavsett, det är för mycket färg kvar och behövs det funderas på om det trärena skall vara just trärent eller om det skall få  någon grå nyans istället.
 
Jag återkommer...
 
 

Ram-kavalkad

Hos dottern i Upplands Väsby var jag och fyndade på en stor loppis. Hittade några tavlor för lite och ingenting. Dessa har jag nu försiktigt monterat bort motivet så att kvar bara blev själva ramarna.
 
Hemskt när jag tänker på att någon lagt ner möda och besvär samt konstnärliga ideer på motivet som jag nu alltså lämnat till återvinningen.
 
Nåja, ramarna är numera målade i svart. Aningen slarvigt för att få originalfärgen att lysa igenom här och var. Ett gammalt och nött intryck ville jag åstadkomma.
 
Tillsist åkte de upp på väggen hängandes på en sk klockspik som ger extra effekt tycker jag. Inget motiv eller ens baksida på ramarna alltså, det är ramen som är prydnaden i det här fallet. Vad tycker ni? Själv gillar jag det massor.
 
Kanske kompletteras ram-kavalkaden med flera ramar vad det lider, kanske någon med motiv på xå, vi får väl se helt enkelt  :-D
 
 
 
 
 
 

I all sin prakt

Vi har bara hunnit till 8 juni och i rabatterna blommar det för fullt, ja t om finns det en och annan växt som är utblommad. Härligt att vi fått ha så fin sommar så tidigt.
 
Inte hunnit med något premiärdopp ännu men kanske är det dags ikväll. Behövs en stunds betänketid tror jag. Storsjön är inte direkt en sjö med badvänlig temperatur ens under högsommar.
 
Morotsverksta´n är öppen för säsongen och här väntas det ivrigt på att lite blast ska kika upp ur jorden. Alltid lika tillfredställande att se det som gror...
 
 

Värme flera gånger

 
Helgen som gick värmde vi oss med att fixa med veden. Vi har trivsamma och snälla grannar som lånade ut sin traktor med tillhörande vedkap/vedkastare så det gick i ett huj. Skönt att det är gjort!
 
 
RSS 2.0