Ogräs och rötter

En liten lägesrapport: Här i Norrlandsskogen påtas det mest i trädgården för tillfället, klipps gräs, rensas rabatter, vattnas och sätts frön. Ungefär så...
 

Vätska

Här har vi haft medelhavsvärme idag. Superskönt och närmare 30 grader i skuggan. Då behöver det vattnas här ute på farmen. Husets förra ägare hade bunkrat upp ordentligt med stora plast-tunnor som nu används flitigt som vattensamlare. De blir fyllda i ett kick av det uppsamlade regnet från taken. En bit av ett avloppsrör blev en bra 'kanal' att dra vattnet förbi stuprännan.
 
 
 

Pallkragar

Några kvarvarande brädor, lite skruv och vips så har vi några pallkragar för våra fantastiska odlingar. Ni anade ironin va? Detta med fantastiska odlingar alltså. Nåja, några morötter, lite rädisor och kanske lite sallad borde vi väl kunna åstadkomma på ranchen  :o)
 
 
 

Utflyttning...

Vi flyttar mer eller mindre ut i uterummet nu, vi har flitigt nyttjat det sedan i mars-april men nu är det frukost, middag och kvällsmys därute. Gäller både oss och djuren. Premiärsovit har vi också hunnit med.
 
Sådärja då kan vi väl stämpla in 'Sommarsäsongen 2013' som uppstartad.
 
Övriga huset? Ja alltså, det använder vi som genomfartstrafik samt avstjälpningsplats av prylar  ;-)
 
 
 

Inte enligt planen

Kommer ni ihåg förra höstens skapade rabatt-förväntningar?  Här är det aningen lägre utfallet  :0)
 

Bro Bro Breja

Vi har en bäck att ta sig över på vägen ner mot sjön. Strul om man vill över med 4-hjuling t ex och jobbigt för små kort barnben att passera så nu har mannen ordnat en bro. En bro som från början var tänkt att göras med vanligt impregnerat trallvirke men som nu istället är gjord av stockar.
 
Jättenöjd med resultatet, passar perfekt in i omgivningen  :o)
 

Jodå, det går framåt

Spenderat några timmar i tvättstugan ikväll. Det börjar sakta ta sig sa mordbrännar´n. Vitt och svart är temat, och skall kompletteras med lite röda detaljer tänkte jag...
 
RSS 2.0