Svartvitt

Vaknar upp i ett vinterlandskap och vi räknar nu till Nr 2 i uppräkningen av snö-som-stannar-över-natten. Det blir väldigt vackert och framförallt väldigt ljust.
 
Hunden motionerad i skogen tidigt i morse, en skog som tagen ur en tomte-saga, bra jobbstart på dagen.
 
Bilden är tagen genom fönstret i vår tvättstuga och lamporna gillar jag mycket. Tyvärr inte en aning om var kommer ifrån. De var en present för länge sen.
 
 
 

Vi i Villa

Kolla här! En rolig liten notis i Vi i Villa  :-D
Vi tackar allra ödmjukast för att få vara omnämnd!
 
 
 
 

Tvagartisdag

Tisdag kväll i skogens kant. Startade dagen med en löptur med hunden. Skön start och nu avslutas den i soffan efter en skön bastu-stund. Bastu och ett glas Martini Bianco Den nya bastutrenden. Kom ihåg var ni läste det först  ;-)
 
Kan konstatera att det är på tok för sällan vi bastar här i huset, bastun tjänar mest som förråd av allehanda drycker samt de pelargoner som jag med samma entusiasm varje år tror skall överleva. Bastun - husets kyligaste plats  :-)
 
Känner mig trött och lite sliten, borde packa ihop lite grejor inför kommande roadtrip men kommer mig inte för. Får packa efter jobbet imorron. Strax innan avfärd alltså. Alltid ett lika vinnande koncept  ;-)
 
Trevlig tisdagkväll på er!
 
 

Säsongens första

Idag har vi vitt på backen för första gången den här säsongen. Det finns någon gammal 'regel' som hävdar att snön skall komma och gå 3 gånger innan den sen lägger sig och blir kvar. Då har vi 2 gånger kvar då alltså.
 
Mannen lägger på vinterdäcken ikväll, sen är vi redo för vinterföre!
 
Att det börjar bli vinter kan man känna på lukten tycker jag. Låter helt knäppt kanske, men jag tycker att det är en viss doft som gör att det känns att vintern är i antågande. Den blir svår att förklara så jag låter bli  ;-)
 
Nämen då kan vi skynda på fram till 1a advent då. Glögg och pepparkakor, julsånger och tända adventsljusstakar. Kör på!
 
 

Brist på hänsyn

Gillar tanken med återbruk och föredrar äldre föremål framför helt nytillverkade. Loppis-soffan är ett sånt återbruksprojekt.
 
Vi jobbar vidare med det men kan inte påstå att det är ett intensivprojekt direkt. Lite i taget är parollen tydligen.
 
Det mest 'naturliga' i det här hushållet hade nog varit att målat den vitaste vit men helt oväntat så blev det inte så. Fick inte riktigt ihop en kritvit möbel att harmonera med de något 'tunga' köksmöblerna i mörkt matt trä.
 
Därför fick det bli en vattenbaserad lackbets i ett tunt lager för att släppa igenom så mycket trären nyans samt trästruktur som möjligt. Herdins Lackbets i kulor nr 617 (Tjära)
 
Nöjd med resultatet, soffan smälter bra in...
 
Antar att soffan är rätt gammal, på den finns iaf Inga spikar, allt är ihopsatt med träplugg och kilningar och original såg den faktiskt lite annorlunda ut. Vi har tagit bort en del av 'lådans' framkant som var hög på sidorna. Antar att den snarare har använts som säng. Vi har också skruvat fast botten som annars torkade isär och trillade ur.
 
Det vi gjort är alltså att anpassa ett gammalt bruksföremål till att passa våra syften här och nu, utan egentlig hänsyn till orginalet. HÄR går meningarna vitt isär vill jag påstå. Vad man får eller bör göra med gamla föremål alltså. Det finns en falang av 'återbrukare' som anser att detta är en ren skymf mot orginalet osv. Själv tillhör jag den andra falangen. Den som säger att var och en bestämmer själv hur ett föremål skall användas, hur mycket det får ändras och vad som är lamplight överhuvudtaget.
 
Det betyder inte att jag inte bryr mig om hur det använts och av vem osv. Det gör mig snarare nyfiken och sätter igång tankarna på tidigare ägares livssituation, öden och äventyr. Var stod den här soffan? Vem sov i den? Var det pigan i någon bondgård?
 
Hos oss får den iaf fungera som kökssoffa och förhoppningsvis deltaga i många middagar framöver  :-)
 
 

Marknadsåtgärder

Det gäller att vara proaktiv och strategisk om man vill nå och övertyga sin kundgrupp. För att toppa förra årets record har vi utökat höstkampanjen till 3 stora annonsplatser istället för som tidigare 1. Vi har också ändrat en aning i sortimentet och satsar nu på bredare sortiment.
 
Jag skulle vilja säg att vi redan nu kan se att åtgärderna betalar sig. Vi har fullt med småfåglar men också lite större fåglar som skator, koltrastar och nötskrikor. Alla verkar entuastiska och gillar vildfågelfröblandningen från Granngården. Vi har hällt ut maten på 3 olika platser och det är lika stor entusiasm på alla matställen.
 
Nu återstår att underhålla serveringen och servicegraden så att de inte fortsätter att vara köptrogna och nöjda kunder.
 
 
 

Ivar den store

Vår stuga fick sig en make-over när Ivar drog förbi. Många träd föll och det såg ut som ett enda kaos på tomten. Uppstädat nu men det kommer ta ett tag innan man vant sig med hur det ser ut.
 
Stugan hade som tur var inte träffats av något enda träd, inte dass o båthus heller. Piuuu! 
 
 

Hösten kan komma

Sommarblommorna ligger på komposthögen, de värsta ogräset är bortrensat ur rabatterna och ljungen är planterad. Ja men då kan vi väl önska hösten välkommen på riktigt då.
 

Återbruk av ett par gamla näbbskor som vi hittade i en skräplåda efter förra ägaren.

Fröjd

Vid en tur till Karlstad förra veckan blev det ett besök i en butik som inte gick att avstå. Helt omöjligt  :-)  Boulevard heter den och ligger i vad jag tror är centrum av staden.
 
Gick inte gå tomhänt därifrån så bland annat den här fina lyktan står nu här hemma och ser tjusig ut
 
 
 
 
 
RSS 2.0