Projekt: Kontoret

Om någon undrar över hur det går med jobbet att bringa ordning på kontoret så kan jag meddela att det går framåt. Sakta. De senaste dagarna extra sakta. Har liksom tappat farten helt men rummet är iaf färdigtapetserat och när jag hittat farten igen så skall hyllorna upp och alla prylar så sakteliga tillbaka på plats igen...
 
Tills dess: en nuläges-bild
 
 
 

Ljus

Tänk vad ljuset betyder mycket. Både för prydnaden och känslan i ett rum förstås men också för det praktiska. Jag är inte så bra på det där med att planera och arrangera ljus. Kikar nyfiket runt, på nätet och IRL hur andra löst belysning både ute och inne men kan inte påstå att jag hittat något direkt överförbart till oss.
 
Nu har jag iaf fixat en ljuskälla till här inne. På den öppna spisen. En pryl till att plocka bort om det skall eldas alltså. I väntan på den stora ljus-idén får det duga  :-)
 
 

Nybäddat

Bästa gå-och-lägga-sig-känslan får man utan tvekan av att får göra det i en säng nybäddad med nytvättade sängkläder direkt från tvättlinan utomhus.
 
Helt nytvättade sängkläder sköljda med Comfort Blå sköljmedel får komma på andra plats.
 
Här är det nybäddat med helt nya sängkläder,  helt otvättade faktiskt för att jag var så ivrig att få göra fint. Dessa kommer från Åhlens och heter Abisko. 100% bomull och jättesköna... Gillar särskilt den lilla detaljen med vita knappar
 
 

Tacksam

Det var varit en ovanligt mild höst, och jag är väldigt tacksam för just det. Det milda vädret gör att jag kan förlänga, töja och dra så mycket som möjligt i uterumsperioden...
 
Med lite stödvärme av infravärmarna så använder jag uterummet i samma omfattning som hela sommaren. Tänder ljus och myser lite extra. Katten har rullat ihop sig vid mina fötter härute i soffan/sängen och nu blir det lite film innan det blir natt.
 
 
 
 

Återvunnen

Har läge irriterat mig på vår kökslampa som var av typen skomakarlampa men med plats för ett antal kronljus runtom. För det första var den alldeles för liten och för det andra helt fel stil i förhållande till bord och stolar.
 
Finns en lampa på UN som jag suktat på länge...
 
Eftersom det här fyndet jag gjorde hos pappa och mamma inte längre kunde få hänga kvar på sin tillfälliga plats så blev en rockad bland lamporna helt plötsligt aktuell. Fyndet fick sin plats ovanför bordet vid den gigantiska tavlan och lampan som hängde där blev således överbliven. Har aldrig gillat den där så den var på väg på tippen. Tills jag insåg att den kan få bo tillfälligt över köksbordet.
 
Nu är jag säker. Nåja iaf nästan säker. Den kommer få hänga kvar där. Helt oväntat liksom återvunnen...
 
 
 
 
 

Kaoskontoret

Ni har väl inte glömt kaoskontoret va? Husets skamvrå.
 
En bit på väg och det börjar likna den slutliga produkten. Ett antal timmar med färg och pensel och några till med tapetlim och kniv har det blivit men det känns som det gått fort ändå. Längtar till att få flytta tillbaka allt igen och skapa ordning på alla prylar som trots allt skall rymmas härinne.
 
Ett roligt litet projekt...
 
 

Ta egna frön

Allteftersom trädgårdsdelarna av vårt hemman stängs ner för vinterna hittar jag också fröställningar att försöka ta hand om. Testade redan förra hösten med ett flertal olika, däribland lupiner.
 
Planterade dem i våras och det gick fint för 3 av sorterna. Lupinerna som jag trodde skulle vara lättodlade som tusan blev det dock inget alls av med. De andra 3 vet jag inte ens vad det är för sort. De är iaf gula  ;-)
 
Nytt för i år är att jag pillat lös frökapslarna på Slingerkrassen och är nyfiken om det kommer lyckas. Har googlat mig till att man visst helt skall låta dem torka på plantan innan de plockas av. För sent läste jag just det. Nåja, jag testar och återkommer nästa sommar.
 
Annars har vi haft en skön och härlig helg. Sommarvarmt och soligt. Just nu stormar det ute och jag anar att det kanske är det 'riktiga' höstvädret som är på ingående
 
 

Trappar ner

Hösten har ju börjat ge sig till känna på flera olika sätt. I trädgården 'stänger jag ner' mer och mer. Blommor som plockas bort, krukor som töms och ställs tillbaka i förråden osv.
 
Det är ju inte direkt så att det inte finns jobb att göra, det står liksom aldrig still men det är ändå något slags lugn över hösten tycker jag. Ett slags vilsamt lugn mitt i alla att-göra-listor som ännu inte nåt sitt slut...
 
Passar på att njuta
 
 

Från utsidan

 

Han är här nu

 
Här är han, den ståtliga renen. Har transporterats från Hufvudstaden av vänliga människor som arrangerat och utfört utan min kännedom. Trevlig överraskning.
 
Den började (?) sin karriär i en butik någonstans i Stockholm där Sandra och Dan hittade den och blev förtjusta. Övertalade butikspersonalen om att få köpa den och kånkade sen  hem den till sin lya. Där visade den sig vara alltför stor och då fick jag ärva den. Stor och ståtlig blev transporten ett problem och där har det stannat. Tills nu alltså.
 
Älskar den även om jag (också) inser att den göre sig bäst i ett mycket större utrymme än det här egentligen. Nu hafver jag inget större utrymme och då får det funka ändå. Behövs någon justering och anpassning eftersom den just nu inte ryms mellan golv och tak. Återstår att övertyga mannen om att jag nog behöver hans hjälp med det...
 
Vad säger ni. Är den inte häftig? Materialet är en stor vit träplatta med en utskuren siluett av en ren. Det uskurna är sedan fyllt med flera lager av olika trä- och barkremsor. Detaljer kommer senare
 
 

Vietnamesiskt

Mannen vann ett presentkort hos 'Linas Matkasse' på någon golftävling tidigare i somras. Beställde hem en påse av varianten 'Inspiration' som levererades idag. I påsen fanns ingredienser till 3 olika rätter, alla 3 helt nya för mig och det skall bli spännande att testa. Den här påsens innehåll hade tema 'Vietnamesiskt'.
 
Kycklingbiffar, Kolja och Flankstek är de 3 huvudingredienserna.
 
Väldigt smidigt detta med matkassar. Det har ju blivit ganska vanligt numera, här i avkrokarna där vi bor är nog kanske ICA´s matkasse den vanligaste, den som man får hämta själv på butiken. Den här varianten blir ju hemkörd och där spar man en hel del tid vill jag påstå. Tyvärr så finns det inte underlag (ännu?) till att köra ända ut till oss så jag fick den här prov-påsen levererad till dotter i Östersund.
 
Återkommer med en recension när vi testat
 
 

Septemberstart

Jaha då har vi officiellt inträtt den första höstmånaden. Här hos oss har helgen varit rätt ruggig, har regnat massor och är kyligt och blåser en del. Har sprungit runt med gräsklipparen för sista gången den här säsongen men den får stå kvar ute ett tag till för säkerhetsskull.
 
Har också börjat höstskörda så smått, börjat tömma växthuset och pallkragarna nere vid trädgårdslandet. Lite vemodigt får jag nog säga, det tar ett tag att ställa om sig och välkomna mörka kvällar och så småningom också snö...
 
 
RSS 2.0