Y572

 

Varsågod Kronblom

Nu är kökssoffan färdig och redo för en Kronblom-vila för den som vill. Verkligen nöjd med hur den blev, passar perfekt till matbord och stolar.
 
 
 

Steninge slott

Under en stockholmshelg tidigare så avslutade vi med gott fika på Steninge Slott som jag tycker är ett mysigt ställe. Var där för första gången förra året, då på julmarknad. Årets julmarknadsperiod börjar nästa helg så bege dig dit du som är i närheten.
 
Det finns ett par butiker och i en av dem var det rea på rean så jag fyndade några saker. Bland annat det här stora hjärtat av pil och gräs  (?) osäker på materialet... Väldigt nöjd med hjärtat iaf och det skall helt klart vara utomhus. Just nu på 'framsidan' av huset vid husets entre (den som vi själva faktiskt inte använder).
 
Osäkert om hjärtat skall vara kvar där eller flyttas till altan-sidan av huset. Hur som helst, stort och fint och jag är så nöjd att hitta det på rea.
 
 

Arton tjugosju

Mannen var iväg till Grekland och spelade golf och med sig hem hade han bland annat ett par flaskor lokalt vin. Ett rött och ett vitt. Bägge med namnet '1827' och producerade av Navarino Vineyards
 
Jag är varken vinkännare eller ens någon som väljer vin till maten särskilt ofta men tyckte att de var jättegoda båda två. 'Lätta' eller vad jag skall säga. Framförallt röda viner kan jag ofta uppleva som tunga och som dessutom lämnar mig en lätt huvudvärk omgående. Det gör inte det här vinet men har lika mycket smak som ett rödvin samtidigt som det känns 'lätt' som ett rosévin.
 
 
 
 
 
 
 

Kvarlämnat

Eftersom vi köpt vårt hem av ett dödsbo så har vi aldrig haft möjlighet att träffa tidigare ägare men hittar då och då små kvarlämnade spår av paret som bodde här.
 
De här fina gamla flaskorna har vi hittat i verkstan. Jag tog in dem och nu får de tjäna som vackra stilleben här inne istället.
 
 

Gjutjärn

Vid en av höstens turer till Sälen köpte jag med mig de här två finingarna. En ljusstake och en mortel i gjutjärn.
Jättefina tycker jag. Syns aningen dåligt på fotot ser jag, men ljusstaken är av större format och ljuset som sitter i är åxå det förstås. Ljuset är dubbla storleken av ett vanligt kronljus, dubbelt så långt och dubbelt så tjockt.
 
Inne på Experium finns butiken som heter Handelskompaniet. Jag hittar ingen website för dem men butiken är väl värd ett besök IRL så gör det ni som har möjlighet och finns i närheten.

 
 

Säsongsavslutning

Vi avslutar barmarkssäsongen som vi startade den. Med att elda ris. Tycks aldrig ta slut. En stooor hög nere vid sjön är nu iaf tillintetgjord och det är skönt att slippa ta itu med den i vår. Särskilt mycket eftersom vi nu inte behövde vara rädd att någon igelkottfamilj skulle hinna flytta in och bosätta sig i högen.
 
Såg till min fasa att ytterligare ett träd fallit offer för hårda vindar så vi lär börja på en ny hög att elda ganska omgående.
 
 

Sorterat

Här har sorterats och fraktats till återvinningsstationen idag. Jösses vad vi hade lyckats vänta länge den här gången. 3 säckar med plast, 2 med papper och 1 med glas.
 
Vi har ett litet uthus på gården som vi använder bland annat för återvinningen. Det är skitbra, men aningen för stort för vårt bästa. Eftersom vi har en tendens att vänta tills det är sprängfyllt varje gång så blir det så gruvsamt innan det blir gjort..Men nu är det tomt iaf. Piuuuu...
 
Det är en behaglig tanke detta med återvinning. För varje soppåse som jag INTE slänger i soptunnan och alltså INTE bidrar till det stora sopbergen väger lätt upp för det stök som jag känner när återviningen skall iväg till miljöstationen.
 
Vi är duktiga på återvinning får jag säga, vi är sämre på kompost får jag då erkänna i samma mening. Det har varit något av ett mål för mig under en längre tid. Att komma igång med både varm och kall kompost alltså. Står fortfarande på listan över kommande projekt  :-S
 
 
 
RSS 2.0