Järn

Så var helgen slut, här har vi haft jättehärligt väder och umgåtts med finaste familjen hela helgen <3  <3  <3
 
Imorron tillbaka till vardag igen och nu håller jag tummarna hårt för att vi skall slippa de sk 'järn-nätterna' så att de blommor jag planterat och ställt ut inte fryser ihjäl. Dessa nätter är alltså nätter av frost och i bland till och med snö (fy för den lede) och vanligt vis sätter vi inte ut sommarplant förrän efter den 6:e juni så man hoppas att de här  järnnätterna är förbi. Penséer är stryktåliga så de klarar en och annan frostnatt men övrig plant väntar vi alltså med. 
 
Då var det dags att koja hörrni. God sömn!
 
 

Check

Då kan vi checka av #altanen-skall-oljas  från listan över saker att göra.
 
Ganska långtråkigt jobb tycker jag. Meeeen detta året hittade jag en väldigt uppskattad pryl för ändamålet. Anza Terassdyna som jag satte på en vanlig pinne (eftersom jag inte hittade förlängningsskaftet som jag vet att vi har någonstans) och det gick  hur smidigt som helt att olja hela altanytan på ett kick. 
 
Vi har pigment i oljan (Elite, svarttonad) och det är lite lurigt med pensel, det blir lätt 'skarvar' som syns där man överlappat färgen. Detta slapp jag helt nu.
 
Enkelt och effektivt för bara 139 pix. Som hittat!
 
 
 
 
 

Till Salu

En superfin vårkväll, jag sitter i uterummet och hänförs över ljuset trots den ganska sena timman. Tjatigt kanske, men jag kan inte låta bli. I blickfånget är en spegelblank sjö, snövita fjäll och betande djur på grannens åker. Rofyllt är sammanfattningen. 
 
Dagen började med strandpromenad i spöregn, gick vidare i stadstur till Jamtli där det pågick Vårmarknad. Mycket folk, soligt och fint väder och glass på Restaurang Hovs lilla utefik. Eftermiddag på sportbar där storbildskärmarna alltför tydligt visade Öfk´s brakförlust mot Sundvall'arnas Gif. Trevligt sällskap och god mat var behållningen. 
 
Avslutar med kvällsfika i grannbyn och sen som sagt, hem och rofylld kväll i uterummet. 
 
Innan jag avslutar inlägget vill jag berätta en grej. Det finns ett litet torp som är till salu. Ett alldeles bedårande litet torp som gjort för trevligt umgänge, högljudda middagar och stillsamma kvällsdiskussioner över en kopp thé.  <3  <3  <3
 
Foton lånade hos mäklaren
 

Två noll

Sådärja, då var helgen avklarad. Myser i uterummet en stund innan det är dags att sova. Klockan är snart 23 och det är fortfarande ljust och min utsikt från soffhörnan här ute är just nu är en stilla sjö och fjällen som fortfarande ståtar vita i bakgrunden.
 
På ängen betade tidigare ikväll ett rådjur som uppskattar det gröna gräset som fått fart på de ytor som vi eldat av. Tacksam <3
 
ÖFK spöade IFK Göteborg med 2-0 i kväll. En spännande och skitrolig match med härlig ÖFK-stämning på samtliga läktare. Göteborgsklacken var en försvinnande liten skara. Öppnade kaxigt och kostade på sig en banderoll med ett onödig och osportsligt meddelande. Plockade ner flaggor, baner och viftande halsdukar en bit in i andra halvlek och såg sen bara ut som en sorgsen och grå liten skara längst ner i ena hörnet. HEJA ÖFK!
 
Jamen då låter vi väl måndagen och en ny vecka rulla in då hörrni. Ha en bra vecka!
 
 
 
 
 

Valborg 2016

Söndag och slut på helgen. En kvällspromenad kvarstår innan det får bli kvällshäng. Här hemma har inte hänt särskilt mycket nyttigt egentligen. En rätt slö helg får jag säga. Eldats en del men ansträngningen till det var minimal. 
 
Ingen valborgsmässoeld eller till den hörande fyrverkeri. Hunden är paniskt rädd och vi håller oss undan allt liknande. Den fina gamlingens hjärta tål kanske inte den typen av stress längre.
 
Min alldeles egna uppfattning är att fyrverkerier är gammaldags och värdelöst som salut för firande av allehanda slag. Omodernt ur flera aspekter. Djurvänligt är det inte. Knappast miljövänligt heller (varken för de som tillverkar eller för oss som förbrukar). 
 
Annars har det grejats lite i det allra finaste av små torp <3  Alldeles snart finns torpet ute hos mäklare till försäljning och det känns tomt i hjärtat. Det är så synonymt med finaste morbror och i varje liten vrå kan jag förnimma hans glada skratt och finurliga leende. Tomt var ordet <3 
 
 
RSS 2.0