Ny innevånare

Här bodde som bekant väldigt trädgårdintresserade människor tidigare. Det tror vi iaf. Huset köpte vi av ett dödsbo så vi träffade dem aldrig egentligen.
 
Hur som helst så var jag tydligen lite för ivrig i mitt rensande av rabatterna förra året, för i år  har det dykt upp några blommor som inte fanns då. Som jag bevisligen klippte ner och säkert också grävde upp och slängde några av.
 
Den är är ett vackert exempel. Någon som vet vad det är? Försökt googla mig till det men inte hittat något som passar...
 
 
 
 

Höstprojekt

Här har stormat och varit iskallt länge som jag nämde i tidigare inlägg. Faktiskt så att det påminnt om nästa årstid. Hösten. Därifrån går tankarna vidare till kommande projekt. Det finns en kö av projekt men ändå dyker det upp nya hela tiden. Då är det skönt med de som är lite mindre omfattande, som det här.
 
Vi har en 'skrubb' eller garderob eller vad vi skall kalla det i stora hallen i den rätta entrén. Den som vi förövrigt i stort sett inte använder och därför blir inte heller den här garderoben nyttjad till annat än att dumpa skrot i. Tänkte råda bot på det i höst.
 
Mannens vapenskåp får flytta på sig och göra plats för lite mer praktiskt korgar för förvaring, rediga krokar för väskor, påsar och annat som i verkar samla på. Och. Självklart. Måste. Alla. Spår. Av. Furu. Väck. Blir vitt då. Igen. Ljust och bra för ett litet utrymme.
 
Annars har jag nyss tagit ett kvällsdopp. Inte i sjön ikväll, för tufft för mig tror jag. Västanvinden ylar och slår upp ilskna vågor mot stranden. Nä fick bli badkarsvarianten istället. Har jag precis slängt ner mig i uterummet. Underbart att lyssna till stormen utanför och sitta här och elda ljus och må gott. En mojito i handen dessutom...
 
Godkväll...
 
 
 
 

Färdigt!

Altanprojektet var ett mycket snabbare och effektivare projekt än jag hade föreställt mig. Den är faktiskt klar nu. Inte alla små piff-detaljer förstås men det är ju liksom ett långtidsprojekt. Det tar tid att känna-sig-för med prylar innan de blir hyffsat permanentade.
 
Soffgrupp är inhandlad och uppställd och provad. I isande kyla med massor av varma täcken och filtar tvångssatt vi därute igår. Här har varit skitkallt, regnigt och blåsigt länge nu så bilder på den färdiga altanen får vänta lite.

Doftar ljuvligt

Önskar ni kunde känna doften av en underbar pion som pryder köksbordet. Trädgårdens enda förövrigt. Blomma alltså. Det finns 3 pionbuskar om man nu säger buske om den är växten. Mitt trädgårdskunnande är väldigt begränsat men har sett på något av alla trädgårds-program att det beror på att de har det för magert. Lätt åtgärdat med lite ny jord samt näring då kanske?
 
 

Altanbygge in progress

Går undan här... nu börjar vi ana hur det färdiga resultatet kommer bli. Stort. Och jädrigt fint om vi får säga det själva. I mitt huvud springer jag runt på loppisar min första semestervecka för att hitta fint 'piff' sen. Längtar....
 
En liten resumé i bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Parampampampampaaaaa

 
 
RSS 2.0