Lunchtimma

Hemmajobb idag och planen var en lunchpromenad med Lexan men vi surar kvar här inne istället. Snöstorm på utsidan. Snöstorm och helt vitt! Men va i helskotta! Kom igen nu våren, kämpa!
 
Gläder mig istället åt den oförskämt snygga klocka som mannen kom hem med igår. Älskar den och den passar perfekt hos oss och på platsen den hänger på!
 
Köpt på Skalets Inredning på Vemdalsskalet men är osäker på tillverkare eller ev varumärkesnamn. Supderdupersnygg iaf!
 
 
 
 

Vårfint

En vanlig bild så här års. Både här på bloggen och IRL. Det eldas. Och eldas. Och eldas. Skönt att städa ut det gamla på nåt sätt. Minst ett släpvagnslass har åkt på återvinningen och allra minst ett till kommer det bli. Luftigt och fint både ute och inne  :-)
 
Välkommen våren!
 
 
 

Brandfarligt

Vårt köksbord behöver då och då lite kärlek och omvårdnad. Älskar bordet grova yta, tydliga ådring och 'skavanker' men just de egenskaperna kräver lite extra gnuggande med vaxet. Piuuuu... nu är det gjort och jag är glad att det förhoppningsvis dröjer iaf ett halvår innan det är dags nästa gång...
 
Innehållet i vaxet är aningen skrämmande, det är av den typen som gör att använda trasor kan självantända. Scary. För att kunna sova gott bar jag ut dem och eldade upp dem
 
 

Regn och Rusk

Den här tiden på året är vi väldigt tacksamma för både regn och rusk. Snön städas bort och det som skall gro får bästa möjligheten direkt. Åhhh, vill att våren skall ta några extra stora steg nu. Jag längtar efter grus-sopar-bilen. När lös-gruset är bortsopat från vägar och torg så kan man kontra med att ta fram vårskorna. Några vita converse kanske? 
 
Här hemma på ranchen har vårbruket startat, det skall eldas ris och gamla kvistar, mannen tunnar ut skogsbrynet så att det blir luftigt och fint och förhoppningsvis jättegrönt. Det gamla växthuset skall rivas, en rabatt skall få något slags nytt liv osv. Älskar när det finns smågrejor att alltid pyssla runt med. 
 
Här inne kvarstår en grej i tvättstugan, diskbänken skall ersättas och tvättmaskinen flyttas. Under sommarhalvåret brukar insidan av huset hamna i skymundan. I takt med att ljuset stannar kvar längre på kvällarna så är det så skönt att hålla till utomhus...
 
Heja på nu regnet, kör hårt ett par dagar till!
 
 
RSS 2.0