Gardinstång

Har kommit på att jag skulle vilja göra en gardinstång av en gärdesgårdsstör. Upphängd i någon slags beslag gärna i svart smide. Skulle vilja utnyttja hela längden på stången, eller iaf i stort sett hela, bra mycket längre än själva fönstret blir det isf.

Om jag tänkt tanken helt klart? Näe kanske inte men jag har spenderat en god stund med att googla efter beslag. Utan att hitta något alls egentligen.

Kanske det här inlägget kommer om-kategoriseras under 'Ej genomförda projekt' eller möjligen 'Inte så lyckade ideér'   :0)

Vinter 2011/2012

Kommande projekt

Strandkanten


Här nere på stranden finns det många projekt i tankarna. Det finns inte så mycket som slår en solnedgång vid vattnet med fjällen i bakgrunden...

Jul Jul Strålande Jul

Ovälkommet besök


Mitt i natten när vi sov gott och inget hörde kikade hon förbi, Dagmar. Jösses vilken tur vi hade, trädet precis intill huset.

Gårdsbild

Det första
Vårt första projekt här i huset är nu officiellt startat. Det finns en låååång hall i husets bortre del som leder rakt igenom huset förbi toalett, pannrum, tvättstuga och sovrum. Där är väggarna klädda delvis med panel. Furu som blivit riktigt mörk med åren. 

Planen är nu att ljusa upp  hallen med vitt. Vit panel och vita dörrar och någon tapet däremellen. 

Golvet är idag grönt. Mörkt 70-talsgrönt. Det finns en plan att byta ut det också. Dock inte nu. Behöver klura på om det skall vara trä som i övriga huset, eller ny platsmatta eller rentav klinker. Behöver funderas på ett tag till...

Panelen är nu tvättad, ruggad med slippapper och målad ett par vändor. Det blir ljust och fint och en jädra skillnad. 

Längst ned i korridoren/hallen har också suttit en hatthylla som liksom äter utrymme. Skruvade precis ner den och genast känns det som hallen 'andas'. 

Kvar att göra:
- Måla klar all panel, dörrar och foder
- Måla tak
- Måla ytterdörr
- Lacka dörrdetaljer som handtag och gånggärn
- Göra avhängningsplats i två fd garderober
- Tapetsera
- Hitta passande takbelysning

Sådärja, bara att sätta igång då 

RSS 2.0