Avlutat

Det här fina skrivbordet finns hos min dotter Sandra och hennes Dan. Avlutat på gammaldagsvis och på det sättet rätt mycket 90-tal men motiverar ändå sin plats. 
 
 
 

Dagboksanteckningar

I vår stuga finns en anteckningsbok där det skrivs anteckningar om vistelsen. Det som står är där är mest av typen väder och vind, måltider, gäster och vilken typ av vinterföre transporten dit bjudit på. Alltså väldigt triviala noteringar. Självklart finns det en och annan rafflande historia om särskilda händelser osv också men det är ofta dessa trivialiteter som diskussionerna går tillbaka till år från år. 
 
Hur var vädret påsken 1995 egentligen? Hur var det med fisket, nappade det, fick vi något på utten sommaren 2000?
 
Stugan är gammal och uppfördes av min morfar och hans far och de allra första anteckningarna finns ristat i husets timmerstockar, på sittbänkar och gömt på undersidan av våningssängarnas överslaf. Oj, om väggar kunde tala... Eller förresten, det kanske är tur att de inte kan det  :-)
 
Den här bloggen (och kanske ännu hellre den andra) är bara en aningen modernare form av ristade noteringar i takstolar men fyller samma funktion. Stämplar i och av tiden. Något att återkomma till. Då och Då. 
 
Tanken har slagit mig att istället samla våra minnen i fysisk form istället. I en pärm med text och bild. Skulle vara roligt att texta och måla/rita för hand.
 
Tanken omsätts inte till handling. Det faller alltid på tiden. Den tid det skulle ta. Anar att det ändå skulle sluta ungefär var samla-foton-i-fotoalbum slutade, dvs med en himla massa foton som nu ligger i en hög som ingen ids ta fram och titta på.
 
Nä, jag fortsätter mitt digitala dagbok-ande och samlar minnen mitt i världen av 1or och 0or  :-D
 
 
 
 
 

Säsongs-avslutningut

Börjar närma oss säsongsavslutning här i uterummet. Ännu går det finfint att mysa på kvällarna med filtar och tända ljus och den tiden förspills såklart inte men var sak har sin tid och motvilligt får jag inse att det börjar bli dags att plocka ihop och 'stänga' inför sen-höst och vinter. Inte riktigt än. Men snart...
 
 
 
 
 
 

Åre Tvål

Hos den lokala ICA-handlaren hittade jag av en slump de här jättefina handgjoda och ekologliska tvålarna. De finns i flera dofter. Det roligaste är att detta från början var ett gymnasieprojekt, UF eller Ungdomsföretag som det står för. Projektet har efter det påbörjat sin vandring mot att bli ett 'riktigt' företag. 
 
Det finns en website men den verkar vara 'under construction' men det finns information i en facebook-grupp som heter just Åre Tvål. Roligt och inspirerande med unga entreprenörer!
 
Köp några tvålar, till dig själv förstås men kul också som present  :-)
 
 

Latoxe

Stilltje på projektfronten. Eller egentligen finns det ett att ta tag i och avsluta. Mannen har fixat en 'ram' till ett rabatt-projekt. Jag behöver bara avsluta det med att lägga ut en duk och sen fylla med matjord. Det blir någon kväll till veckan hoppas jag... 
 
Utöver det skulle det vara på sin plats att tömma alla blomkrukor utomhus och ersätta med ljung, en- , gran- och tallris som jag ser på Insta att så många pysslat med den här helgen. Nåja... det är inte kolsvart när vi kommer hem. Än. Jag hinner, tänker den late...
 
 
 
 
 

Sovrumsprojekt

Ett litet mindre projekt för sovrummet har pågått under en del av sommaren och nu en bit in på hösten. En sänggavel i en mix av färg, form och textur har varit tanken. En längre tid av ihopsamlande av diverse drivved/spillvirke/gamla brädor startade projektet...
 
Det som ofta sker när jag pysslar med grejor är att när pysslet är klart så saknas en viss känsla som gör att jag är nöjd. Några ändringar som behöver göras kan vara exakta och de åtgärdas såklart direkt, men kvar kan bli något som är mer diffust. Jag vet inte mer än att något behöver förändras för att känslan skall bli rätt. Låter förmodligen helt flummigt det här resonemanget. Det är det xå  :-) Detta är iaf ett sådant projekt. Jag är helt enkelt inte klar ännu. 
 
Nåja, här är alltså ett halvfärdigt projekt: 
 
Sänggavel på plats och fondväggen bakom är målad, lamporna upphängda och nu väntar jag bara på att klura ut vad som skall förändras eller läggas till för att kunna avsluta projektet helt
 
 
 
 
 
 
 

Perfekt

Helgen slut och det är dags att välkomna en ny vecka. Nöjdast i helgen är nog hunden som fått en skön bön-säck att ligga på när han inte kravlar sig upp i sin fåtölj. 
 
Hittat hos jysk och den heter Saccosäck Manna. Nu kan älskade gamlingen ligga mjukt  <3
 
 
 

Snyggljusen

September och kylig höstluft och mörkare kvällar kräver uppdaterat förråd på snygg-ljusen från Sia. Dessa ljus har jag bara hittills hittat på Handelskompaniet i Sälen så jag passar på att fylla på varje gång tillfälle ges.
 
Hittade dessutom vackra linnehanddukar i tjusig grå-svart-vit-skala som känns väldigt välkommen-nästa-årstid-här-hemma. Fina!
 
Annars är det lördag och lite gråkallt ute, perfekt för en del inomhuspyssel, men först en tur till Östersund för några ärenden och sen en hundpromenad. 
 
Härliga lördag!
 
 
 
 

Rundtur hos oss - Gäststugan

Rätt överdrivet att kalla detta 'stuga' men i brist på bättre så heter det så, det lilla rummet i verkstad-/garagebyggnaden. Där finns sängplats för två samt ett par fåtöljer och en byrå. Inte så mycket till stuga alltså  :-)
 
Säng-gaveln är en gammal spegeldörr som jag räddat från soptipp-döden. Mamma och pappa var på väg att slänga den här fina dörren och en till. Hemska tanke  :-)
 
Hyllan på väggen är jättefin.Plankan är vackert grånad och kommer från en fäbodvall i närheten av vår stuga i fjällvärlden 
 
 

Watt

Den långa perioden av ljusa kvällar och nätter verkar ändå slukat glödlampor på ett mystiskt sätt. Kan inte minnas att de var trasiga senast det var mörkt. Har hur som helst bytt en hel hög ikväll. 
 
 
 

Arrangerat

 
Dags för några fler rundturs-inlägg men här behövs städas först. Egentligen borde jag skita i det och lägga ut bilderna precis som det vanligtvis ser ut här.
 
Inte för att vi har det väldigt stökigt ofta. Inte alls. Men alla medier svämmar över av vackra bilder, perfekt arrangerade in i minsta detalj. T om lite arrangerat och medvetet placerat 'stök' finns i bilden för att det skall uppfattas som det motsatta, alltså det helt o-arrangerade. Jag älskar allt som är vackert men det har gått lite inflation i just det overkligt vackra. Kanske dags att skapa balans och göra helt tvärt-om istället  :-)
 
Nä, alltså vi bor här, vi trivs och det hoppas jag syns. Det levs liksom. Då blir det lite rotigt helt enkelt. Inte skitigt, men rotigt. Det är någonting kallt, opersonligt och lite misstänkt märkligt med hem som är perfekt och utan skrot och stök eller hur? Inget jox på köksbänken? Inga tomma toarullar liggande på toa? Alltid bäddade sängar?  Otäckt, lite läskigt och personligt. Lite skräckfilm över det  ;-)  Bring it on, fram med stöket  :-D
 
 
 
 

Hållbart

Vissa prylar bara fortsätter hänga med, år ut och år in. Antar kanske lite olika skepnader men finns ändå där någonstans. Den här utemöbeln är en sådan. 
 
Ett bra köp får jag säga, möbeln är någonstans mellan 20 och 25 år gammal och håller fortfarande. Gillar! Jag kan inte direkt skryta med att den blivit ömt vårdat och att den långa livslängden är en direkt koppling till det. Tvärtom snarare. 
 
Den stod till en början nere vid en uteplats vid vattnet i ur och skur. Mycket fukt alltså. Användes flitigt men togs aldrig in under vinterhalvåret. Senare flyttade möbeln till en uteplats vid en altan istället och stod då där i ur och skur några år. Fortfarande utan mer kärlek än lite lasyr någon gång vart 3e år eller så. 
 
Vid flytten till Ytterån så hamnade möbeln direkt på gräset på baksidan av huset. I ur och skur förstås. När vi senare byggde altanen så fick den flytta upp på altandecket och överöstes med täcklasyr och den ser nyare ut nu än för 20 år sedan. 
 
Ja, alltså modellen har väl passerat bäst-före-datum för länge sen men duger ändå, skön att sitta i och väldigt tålig. 
 
Hållbart var ordet  :-)
 
 
 
 
RSS 2.0