Färg och mönster

Här börjar vi räkna ner mot höst nu. Har varit i varmare land en vecka och väl hemkommen så blev det ett snabbt och bryskt välkommen-tillbaka-till-verkligheten direkt. Vi har just nu både kyligt och regnigt. Utöver det så känner jag mig okry och sitter helst under filten och surar...
 
På måndag väntar jobb igen och det står inte på förrän det är jul ska ni se  ;-)
 
Under tiden gläder vi oss åt finstämda tallrikar och fat inhandlade i Turkiet. Det är inhandlade på vilken-turist-affär-som-helst och sannerligen inget särdeles äkta turkiskt. Färgen och mönstren var det som avgjorde köpet och jag måste säga att jag älskar dem redan.

 
 
 

Ruby

Nytt i rabatten är en Clematis med färgvarianten 'Ruby'. Förväntningarna är extremt höga då vi redan  har två olika sorter av Clematis. Bägge är stora som träd och blommar som tokar. 
 
Finns en liten skugga över möjligheten till succ'e här känner jag och det är det faktum att det är jag som planterat den här. De två storblommande är det husets förra ägare som fått att gro
 
Antar att jag återkommer  :-)
 
 

Favoriter

Mina absolut perfekta snickar-skills har kommit till nytta igen. Min morfar i himlen skrattar sig förmodligen helt utmattad. Tänker ändå att han skulle gilla just den här skapelsen...
 
En gammal gärdsgårds-stör och några delar driv-ved har blivit en prydnat på verkstads-väggen. Här finns 3 viktiga  platser. En av platserna är Klingervattnet som jag tror är anledningen till min morfar också skulle gillat 'pinnen'. 
 
En av de finaste platserna jag vet, en plats för vila och eftertanke, en plats att hämta fram massor av fina barndomsminnen att le och skratta åt. Bilden av mormor och morfar är aldrig tydligare än här  <3   <3   <3
 
 
 
 

Grå skåpet

Utgår från att alla har en plats i hemmet där allt möjligt samlas, oftast de prylar som är på väg någonstans eller som ännu kanske inte ens har en egen plats. Hos oss är det detta skåp. Grå Skåpet. 
 
Det står i anslutning till kök/matrum och sväljer en hel del köksaktigt inuti Till exempel så finns där dessert-tallrikar, stora ugnsformar och annat skrymmande som inte ryms på ett bra sätt i vanliga köksskåpen. Det är dock vad som dumpas ovanpå som avgör att skåpet är vår officiella skrotplats.
 
Har precis städat så bilden nedan är inte särskild verklighetsbaserad. Detta är ett utdrag av vad som gick att finna på skåpet nu idag: nycklar, mynt, glasögon, plånböcker, brev, räkningar, skräp från jackfickan, kvitton, skosnöre, lockpipa för kråka, hörlurar, mp3spelare, lypsyl, pennor, alvedon samt en kopp med kallt the. Jösses...
 
Var är er dumpningsstation och vad hittar man där?
 
 
 
 
 
 

Elak och Ond

Den här hästen har vi haft länge, den har stått på lite olika platser här i huset och i vårt tidigare hem och dotter Malin har hela tiden tyckt att den varit lite kymig (otäck på svenska) och sett till att vrida bort den så att den liksom tittat åt ett annat håll. 
 
Vi har haft rätt roligt åt det där men nu, när jag i närbild granskar hästskrället så ser jag ju. Fasen vilken elak jäkel han verkar varit, förebilden för vår träfigur. Nu får han nog stå och kolla in i hörnet trots allt och på bild gör den sig bäst på avstånd
 
 
a

En lördagkväll i Ytteråskogen

Så var den här lördagkvällen strax slut. Den avslutas på favoritplatsen med lite tända ljus och en film. Har kvällspromenerat med hunden i grannbyn. Gick längs stranden och hittade några fynd av drivved. Ett ny idé dök upp och jag har en plan  ;-)  Återkommer mer om den sen
 
Fotograf: Ida

I tanken

Finfin lördag har vi haft här uppe i norr. Varmt och soligt.
 
Jag har varit till min hemby Dvärsätt och hälsat på pappa och mamma och passade också på att ta med mig pappa på båt-loppis nere vid hamnen och hittade en fin gammal fotogen-tank som liksom ropade på mig....  Har sett liknande tidigare bland annat på min favoritbutik men då till ett betydligt högre pris än den spottstyver jag betalade nu. 
 
Gillar extra mycket att den gula färgen satt ganska väl kvar trots att jag tvättat tanken ordentligt med såpa och vattenslang. 
 
Den har ingen given plats ännu, men lugn, bara lugn. Det kommer jag hitta ;-)
 

Lummigt grönt

En hängmatta bland lummig grönska. Platsen har tidigare varit upplag för virke som nu fått flytta till annan plats.
 
Vilsamt att filosofera där en stund. Inbjuder direkt till nya idéer. Jag googlar lite och tankarna springer snabbt iväg. Vad kan vi hitta på i den här delen av trädgården? 
 
 
 

Nytt för köket

I
 
I en liten fin butik i centrala Östersund hittade jag ett jättegulligt diskställ som blev för svår att motstå  :-)  Det står nu i vårt kök och ser vackert ut. Ja, alltså det står ett och annat hand-diskat föremål på den xå förstås. 
 
Butiken heter Pigkammaren och har även en webshop för den som är nyfiken
 
 

Rundtur hos oss - TV-hörnan

Nästa plats i husrundvandringen blir TV-hörnan. Om den förra hörnan (soffhörnan) var att betrakta som min så är det här mannens. Detta är text-tv-hörnan  ;-)  Här samsas allra oftast mannen och hunden som har sin egen fåtölj, en svart lädermöbel som syns i bilden längst ned. 
 
Här har vi satt upp en panel-vägg av råspont som vi målat i matt vit och träets struktur och ådring syns väl vilket vi gillar med det hela. Utöver det har såklart väggar/tak/golvsockel/taklist/fönster fått samma behandling som jag beskrivit i inläggen för matrum och soffhörna. Mycket vitt. Som vanligt. 
 
Soffan är stor och rymlig och format som ett 'U' vilket skapar en känsla av rum-i-rummet. Vi är väldigt nöjda med soffans form och färg, däremot är vi mindre nöjda med att den inte riktigt håller den utlovade kvaliteten. Tycker att kuddar tappar form och att tyget mist glans och lyster t ex. Möjligt att den här soffan är på utgång, en får se helt enkelt  :-)
 
 
 
 
 

Rundtur hos oss - Soffhörnan

Nästa stopp på rundvandringen här hemma blir i 'min' soffhörna. Här sitter jag i stort sett alltid om jag vill läsa, kolla på film eller bara njuta av spraket från den öppna spisen. 
 
Detta är en del av den stora öppna planlösningen som jag ständigt återkommer till. Här var taket en beige/brun matt nyans som slukade allt ljus. Det åtgärdades återigen med mängder av vit färg.
 
Tak- och golvlister var allmoge-gröna och de fick också byta kulör till vitt. Blankt vitt bryter av mot det matt vita väggarna som ersatt de vit/gröna tapeterna.
 
Den stora härliga tavlan med Hjorten/Renen har jag fått av dotter och måg som hittat den i en inredningsbutik i Stockholms skyltning. Bara älskar den och den passar helt perfekt i 'min' vrå  :-)
 
Takkronan i svart smide har jag hittat hos mina föräldrar, den är gjord av en skicklig granne till dem och gjordes till ett enda tillfälle: en fest med western-tema. Nu hänger den fint hos oss vanligtvis bara som den är, men till jul pyntad med en-/granris och tjusiga julgranskulor
 
 
 
 

Mossig

Mannen har lagt några timmar uppe på taket på garage/verkstad/gästrum. En hel del mossa växte där men är nu bekämpad och nerborstad och taket ser rent och fint ut igen. Grön-Fri som han använt gör att växtligheten dör och genom regn så 'städas' ytan automatiskt och det skall ta upp till 4 år innan det kan börja växa något igen. Vi sopar bort den döda laven/mossan för att det skall se fint ut direkt.
 
 
 
 
 

Rundtur hos oss - Stora hallen

Stora hallen, som är mer bred än lång och är husets tänkta huvud-entré. För oss är just den översta bilden anledningen till varför vi bestämde oss för att lägga vårt första bud på huset.
 
Inte just bilden såklart utan det vi bägge två kände när vi för första gången kom in genom den här entrén. Här ser man rakt igenom huset och ut mot det som skulle bli fin utsikt över Storsjön och Oviksfjällen samt den öppna spisen vid matbordet. <3 Kärlek    Några budgivningsrundor senare så var huset vårt
 
När vi flyttade in var dörrarna svagt rosa/lila med speglar i grått, på väggen var en svagt grön/rosa tapet. Massor med vit färg gick åt för att få dörrar och tak vita, sen upp med tapeter, vita med gråa blomrankor. Kort och enkelt projekt med tydligt skillnad före/efter. Kan inte bli bättre  :-)
 
 
 
 

Fiskarfänge

Efter en kvällsfisketur så kom mannen hem med finfina stora rödingar så vi blev sen bjudna på finmiddag. Supergott med ugnsstekt röding, citronsås och nypotatis... 
 
 
 
 
 
 
Superenkel Citronsås:
3 dl creme fraiche
Saften av 1 citron
1 buljontärning (gärna fisk eller grönsaker)
 
Blanda allt i en kastrull och värm precis innan servering. Koka inte. Är såsen för tjock kan den spädas med mjölk eller vatten och värmas igen. 

Rundtur hos oss - Matrummet

Fortsätter rundturen med vårt matrum. Huset har helt öppen planlösning och detta är därför inget eget rum egentligen men får heta så här för enkelhets skull. 
 
Nu under uterumsperioden används den här delen av huset i stort sett inte alls, vi passerar bara på vägen ut till uterummet som är det som syns genom fönstret :-)
 
Det vi gjort här är att måla tak, tak- och golvlister samt fönster i vitt. Taket i en matt nyans och resten i helblank nyans. Nya tapeter på väggarna förstås och sen var det klart  :-)
 
Bord och stolar från en lokal möbelhandlare som nu har upphört. Märket är Rowico och modellen heter 'Aspen'. Trivs jättebra med det även om det egentligen är väldigt mörkt för vår lilla mathörna...
 
Kökssoffan är ett loppisfynd och lamporna som jag bara älskar är från U.N Interiör
 
Så, det var matrummet  :-)
 
 
RSS 2.0