Leilas Frökex

Kommentera
 

 

 

Dessa frökex är superlätta att göra och verkligen goda. Jag lägger till lite extra salt och tycker att de blir ännu godare kex. Ett tips är att pensla olja på bakplåtspapperet samt att pensla olja på ytterligare ett bakplåtspapper, lägga det på 'degen' för att kunna kavla eller trycka ut allt utan att det fastnar i papperet.

 

Lycka till!

 

 

  • 200 g solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl vallmofrön
  • Flingsalt

 

Gör så här

 1.Sätt ugnen på 160 varmluft.

2.Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.

3.Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.

4.Strö över vallmofrön och lite flingsalt.

5.Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.

6.Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

 

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar.

Brödet är också helt glutenfritt!